in

Boje Istre brane Porečan i Puljanin: U Puli Prvenstvo Hrvatske u muay thaiju i jaki turnir četvorice boraca

Turnir se održava u Areni kroz cijelu subotu 22. svibnja, a pet glavnih borbi bit će u večernjem programu s početkom u 20.30 sati*

Vrlo jaki turnir održat će se ovog vikenda u Puli, s kulminacijom u večernjem programu koji predvodi priredba imena “Punch It: Fight Your Way to Thailand“, na kojoj će se održati turnir četvorice boraca, kao i pet najboljih finalnih mečeva državnog prvenstva.

Posebno zanimljiv je spomenuti turnir četvorice, budući da pobjednik dobiva priliku u studenom otputovati na Tajland, na završni “Punch It Newcomers Challenge” turnir. Sudionici su već poznati i uspješni, ali i dalje vrlo mladi muay thai borci te su već poznati polufinalni parovi. Amel Dizdarević iz porečkog Kinga borit će se protiv Sinana Karasubasija iz novosadskog Black Gyma, dok u drugom polufinalnom paru nastupa domaći borac, Dalen Ostović iz Punch It gyma, kojem će se suprotstaviti Miloš Petrović iz Crne Gore, najavljuje portal Fightsite.hr.

Kao što je već navedeno, centralni događaj je državno prvenstvo koje će se odvijati tijekom cijelog dana, nakon čega će organizator odabrati pet finalnih borbi za završnu priredbu u večernjim satima. Od najpoznatijih boraca koji su se prijavili svakako vrijedi izdvojiti Andreja Kedveša, koji je naš ponajbolji kickboksač, tek malu razinu ispod Antonija Plazibata ili Tea Mikelića, a nastupit će i Muhamet Deskaj, Jakob Kosić te braća Petar i Luka Jaman. Ako se netko od njih plasira u finale, vjerojatno bismo ga trebali gledati na toj priredbi kojom će sve završiti, najavljuje portal Fightsite.hr.

Evo što kažu iz porečkog KK King: Naš borac Amel Dizdarević prvi će put nastupiti na jakom turniru po profesionalnim pravilima tajlandskog boksa. Razlika između klasičnog i njegovog baznog sporta kickboxinga je to što su dozvoljeni još i udarci laktovima u glavu, takozvano čišćenje protivnika (bacanje na pod) i borba u klinču, pojasnili su iz Kinga.

Navijač Istre 1961 pozvao na nasilje i oštećenje imovine prema Dinamovcima

MOZAIK POREČKIH USPOMENA: Monografija u čast 60 godina Učilišta Ivone Orlić i Sniježane Matejčić predstavljena publici