in

“CRNA” SUBOTA SA 16 MRTVIH U HRVATSKOJ – U nesreći poljskog autobusa 12 poginulih i 32 ozlijeđenih

Photo: Željko Lukunić/PIXSELL

U Hrvatskoj je danas, 6. kolovoza, u nesrećama život izgubilo ukupno 16 ljudi.
-Zahvaljujem dežurnim službama koje su uz brzu reakciju pokazale da su bile na visini zadatka. Prva dojava je bila u 5.35, a hitna iz Novog Marofa je stigla u 5,48 sati. Imamo 12 preminulih, a ozlijeđene su 32 osobe, od kojih 19 teško, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš, dodavši da je na mjestu nesreće postupalo 16 timova hitne pomoći – od toga 12 iz Varaždinske županije, te po dva iz Međimurske i Zagrebačke županije.

Na autocesti u rano subotnje jutro A4 u smjeru Zagreba došlo je do teške prometne nesreće autobusa. Poginulo je najmanje 12 ljudi, a velik broj je ozlijeđenih od ukupno 44 putnika. Kako je izvijestila policija, do nesreće je došlo oko 5:40 na 62. kilometru autoceste A4 u smjeru Zagreba, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec. S ceste je sletio autobus poljskih registarskih oznaka. Radi se o hodočasnicima koji su išli u Međugorje, među kojima je bilo i svećenika i časnih sestara. Očevidom je utvrđeno da je vozač izgubio kontrolu nad upravljačem, a u cilju utvrđivanja uzroka nesreće naložena je obdukcija stradalih i vještačenje alkoholiziranosti vozača.

Ministar zdravstva je rekao, prenosi Index.hr, da je “zdravstveni sustav na nogama od jutra” te da se unesrećenima pruža i psihološka pomoć, a u varaždinskoj bolnici je bila i poljska konzulica Dagmara Luković. Beroš je posjetio varaždinsku i čakovečku bolnicu, a očekuje se da će tijekom poslijepodneva stići i poljski ministar zdravstva koji će s Berošem obići zagrebačke bolnice.

Nažalost, to nije jedina tragedija danas. Objavili smo vijest o sudaru dva plovila oko 11.20 sati kod Kamenjaka u kojoj je 44-godišnja Njemica izgubila život. Jedno plovilo na kojem je bilo šest osoba je potonulo i pritom je 44-godišnja njemačka državljanka poginula. Starija ženska osoba prevezena je u pulsku bolnicu. Oba plovila koja su sudjelovala u nesreći u vlasništvu su njemačkih državljana. Očevid je još u tijeku pa će uzroci nesreće biti poznati kasnije. 

Jutros se u Sikirevcima oko 6.25 sati, mjestu između Slavonskog Broda i Županje, dogodila teška prometna nesreća. U slijetanju vozila s kolnika dvije su osobe smrtno stradale, dok su tri osobe ozlijeđene i prevezene vozilima Hitne medicinske pomoći na liječenje, javila je brodsko-posavska policija.

Tragičnom nisu nažalost nije tu kraj. Rano jutros je u Makarskoj došlo do teške prometne nesreće u kojoj je vozilo naletjelo na pješakinju. Žena je nažalost preminula u splitskoj bolnici. U tijeku je očevid, izvijestila je tamošnja policija.

Ana Bobanović - Foto Plivački klub Poreč

POREČ: Ana Bobanović druga na plivačkom maratonu u Dalmaciji

Ljetni kamp u Taru

TAR: Završila 2. smjena ljetnog mjuzikl kampa s predstavom “Mala sirena”