in

Derbi u subotu: Porečke kuglačice dočekuju riječku Mlaku

Foto Ženski kuglački klub Istra Poreč

U subotu, 18.11. 2023. porečke kuglačice u domaćoj kuglani dočekuju višegodišnju prvoplasiranu ekipu Mlake iz Rijeke. Biti će to borba za sam vrh prvenstvene ljestvice u jesenskom dijelu prvenstva.

-Nakon osam odigranih kola i isto toliko pobjeda daje nam uvjerenje da možemo savladati i tu prepreku. Posebno ohrabrene zadnjim kolom koje smo odigrale u Zagrebu protiv ekipe Kustošije i pobijedile rezultatom 6:2, ali i postavljanjem novog rekorda kuglane s 3.614 oborenih čunjeva, s pravom se nadamo dobrom rezultatu u subotu, kaže trenerica kluba Ružica Močibob.

Nakon osam kola Istra ima 16 bodova, a Mlaka 14 bodova.
-Pozivamo sve prijatelje kuglanja, a i one koji žele upoznati taj sport da nam se pridruže u kuglanu u 14 sati i podrže našu ekipu. Također najavljujemo da idućeg vikenda igramo kod kuće 1. kolo Lige prvaka protiv ekipe Calcit iz Kamnika (Republika Slovenija), poručuje trenerica Močibob.  

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, delegacija Grada Poreča-Parenzo predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem i predsjednikom Gradskog vijeća Zoranom Rabarom položila je vijence i zapalila svijeće kraj centralnog križa na gradskom groblju. Delegaciji Grada pridružile su se delegacije Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Poreč, Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Poreštine, Istarske udruge dragovoljaca Domovinskog rata, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Poreč te predstavnici Policijske postaje Poreč. Molitvu za pokojne predvodio je porečki župni vikar, vlč. Boško Čatlak. Gradonačelnik je rekao kako se prisjećamo svih onih koji su dali najviše, svoje života, za slobodu. – S posebnim pijetetom se prisjećamo žrtava u Vukovaru i Škabrnji, čvrsto odlučni da nikada ne zaboravimo njihovu hrabrost i žrtvu za našu domovinu., rekao je. Ususret sutrašnjem danu, kao i svake godine, večeras će se u Vukovarskoj ulici u Poreču paliti lampioni u znak sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

POREČ: Vijenci za Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Jurina i Franina 2024.

Promocija novog istarskog kalendara Jurina i Franina 2024. – Slavi 101. rođendan i ima novog urednika