in

Diego Žužić i Albert Kiš na utrci Valamar Terra Magica

U nedjelju, 15. rujna, u Rapcu je održan Valamar Terra Magica MTB Maraton – UCI C3 ujedno i XCP / XCM Kup Hrvatske klase A i UCI C3, s tri staze na raspolaganju – od 22, 40 i 61 kilometar.
Ukupno 200 biciklistica i biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke, Ukrajine i Slovačke startalo je nedjeljnu utrku.

Staze su bile različite, vaka na svoj način bila je zanimljiva s različitim rasponima uzbuđenja, ovisno o visinskim razlikama. Treba napomenuti da su staze bile jako zahtjevne s puno teških oštrih uspona i brzih spusteva po neravnom terenu, a vrijeme je bilo sunčano.

C staza tako je pred bicikliste stavila izazov dug 22 kilometra s visinskom razlikom od 700 metara,  B staza bila je još nešto duža i vozila se 40 kilometara s 1.250 metara visinske razlike, dok je najduža bila A staza  dužine 61 kilometara i ukupne visinske razlike 1.600 metara.

Članovi Biciklističkog kluba Poreč koji su sudjelovali su Diego Žužić (A staza)  i Albert Kiš (B staza) i uspješno su završili utrku.

FUNTANA: 17. rujna večer tanga, čardaša i ciganske glazbe s orkestrom Ad Libitum

POREČ GRAD MOZAIKA: Otvaranje izložbe međunarodne kolonije 19. rujna