in

Dvostruko slavlje hrvatskih ribolovaca u Novigradu: Galzini titula svjetskog prvaka

Foto Grad Novigrad

Na završenom 58. svjetskom prvenstvu u sportskom ribolovu iz usidrene brodice za seniore koje se održalo u novigradskom akvatoriju od 30.9. do 7.10., hrvatska reprezentacija izborila je zlatnu medalju, a hrvatski reprezentativac Ivan Galzina, osvojio je titulu svjetskog prvaka.

Zlatna hrvatska reprezentacija seniora u sastavu David Bajlo, Stefano Erman, Ivan Galzina, Luka Gredičak, David Pinezić i Marko Sikirić, na čelu s izbornikom Matteom Jugovcem i trenerom Elvisom Barakom, u napetoj završnici bili su bolji od reprezentacije Italije na drugom mjestu i reprezentacije Crne Gore na trećem mjestu.

Hrvatska reprezentacija

Domaćini i organizatori natjecanja, Športsko ribolovno društvo Ribon Novigrad-Cittanova, ponosni su na uspjeh svog člana Stefana Ermana, uspješnog člana zlatne hrvatske reprezentacije. Boje Istre u hrvatskoj reprezentaciji branio je i David Pinezić, iz Športskog ribolovnog kluba Meduza iz Rovinja.

Nakon proglašenja pobjednika, raspoloženi Ivan Galzina, izjavio je: “ Titula dvostrukog svjetskog prvaka u udičarenju iz brodice je san svakog ribolovca. Pobjeda je još slađa jer smo na domaćem terenu. Ali ribolov nije samo pojedinačni sport. Iza mog pojedinačnog rezultata stoji uspjeh cijele reprezentacije. Ovo je rezultat odličnog timskog rada, kvalitetnih priprema i treninga, višegodišnjeg iskustva svih članova reprezentacije te podrške kluba, Saveza i naših obitelji. Ovo je četvrto ekipno svjetsko zlato za reprezentaciju štapom iz usidrene brodice, a tu su još i druge ekipne medalje srebrnog i brončanog sjaja. Uspjeli smo ostvariti rezultate za povijest.

Na završnoj večeri, predstavnici F.I.P.S.- M., međunarodne federacije za sportski ribolov na moru i Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru, zahvalili su svima uključenim u organizaciju ovog natjecanja, a posebnu zahvalu uputili su Športskom ribolovnom društvu Ribon, Turističkoj zajednici i Gradu Novigradu. Okupljene natjecatelje pozdravio je novigradski gradonačelnik Anteo Milos.

Pokrovitelji ovog natjecanja, Grad Novigrad i Turistička zajednica Grada Novigrada, uz organizatora natjecanja ŠRD Ribon, pokazali su se kao odlični domaćini. Aktualni svjetski prvak, Ivan Galzina, zahvalio se svima uključenim u organizaciju te izjavio: „Posebno se želim zahvaliti domaćinu ŠRD Ribon Novigrad koji se prihvatio organizacije ovako velikog natjecanja, a znam da to nije nimalo lako. Zahvala svima uključenim u organizaciju, osjećali smo se baš kao doma.“.

Gradonačelnik Anteo Milos primio je plaketu F.I.P.S.-M., međunarodne federacije za sportski ribolov na moru
Predstavnici F.I.P.S.-M., međunarodne federacije za sportski ribolov na moru, zahvalili su domaćinu natjecanja Bruni Juriševiću, predsjedniku ŠRD Ribon

pixabay kompjuter digitalizacija internet umjetnina inteligencija

Istarska županija objavila natječaj: 142.000 eura za jačanje digitalne transformacije

Foto HTZ

Istraži i putuj s Hrvatskom turističkom karticom – Pogledajte sve pogodnosti i popuste