in

EUROCUP ISTRIA u Poreču okupio 360 natjecatelja: Finida osvojila titulu najuspješnije u katama

Karate klub Finida iz Poreča organizirao je proteklog vikenda 21. međunarodni karate turnir, EUROCUP ISTRIA 2019., u borbama i katama za sve uzraste. Turnir je održan u dvorani Veli Jože i okupio je 360 natjecatelja iz 40 klubova i 4 europske države: Hrvatske, Italije, Poljske i Slovenije.

Nakon cjelodnevnog natjecanja  i na osnovu ostvarenih rezultata, formirao se konačan poredak klubova, te su prva tri mjesta zauzeli:

  1. mjesto: Karate klub ”Zamet” Rijeka
  2. mjesto: Karate klub ”Kastav”
  3. mjesto: Karate klub ”Finida” Poreč   

Karate klub Finida proglašen je za najuspješniji klub u katama, dok je KK ”Kastav” iz Kastva proglašen najuspješnijim klubom u borbama.

 Na čelu s Vrhovnim svjetskim sucem turnira, Vladimirom Đerekom iz Zagreba, suđenje su vodili: Marijan Kos, Tibor Mateša, Miladin Matković, Vladimir Cvjetan, Jadranka Kovačević, Dejan Aleksić, Renato Strišković, Riccardo Sgardeli, Goran Jovanić, Filip Grgurić, Nenad Katalinić, Goran Buljan, Mladen Tomašić, Karla Čupić, Karlo Veršić, Tamara Lubiana, Tomislav Stojanović (Hrvatska) te Matjaž Bertoncelj, Dalibor Pavlović, Arben Osmanaj, Igor Jadric, Marjan Faganel iz Slovenije.
 
Na svečanom otvorenju prigodne riječi dobrodošlice izrazili su predsjednik Organizacijskog odbora EUROCUPA ISTRE Mirko Banović i gradonačelnik Loris Peršurić, koji je ujedno i proglasio turnir otvorenim.

U nastavku svi sudionici i gledatelji imali su priliku uživati u uzbudljivim borbama i atraktivnom prikazu kata.

VIŽINADA prvi put slavi Martinje – fešta uz Joleta i najbolja mlada vina

PoZiCa – predstavljanje zbirke učeničkih radova 13. studenog u porečkoj knjižnici