in

Europsko Field prvenstvo u streličarstvu od 5. do 12. rujna u Poreču

Europsko Field prvenstvo u streličarstvu počinje u nedjelju 5. rujna u Poreču, na streličarima već dobro poznatim terenima u Zelena Resortu koji su prijašnjih godina ugošćavali svjetsku streličarsku elitu. Tako će Zelena laguna sedam dana biti domaćin za više od 250 streličara.

Poljsko streličarstvo (Field) je vrlo popularna disciplina. Natjecanja se odvijaju na otvorenom, u prirodi, kombinirano po livadama i šumama. Kvalifikacijski dio turnire se sastoji od dva kola. Svako kolo ima 24 mete postavljene na udaljenostima od 5 do 60 metara, na što neravnijem – zahtjevnijem terenu. Prvi krug kvalifikacija se gađa na nepoznate udaljenosti, dok su na drugom kolu udaljenosti poznate. Mete su promjera 20, 40, 60 i 80 cm sa 6 koncentričnih krugova. Na takvim turnirima nastupaju natjecatelji sa olimpijskim (zakrivljenim), složenim (compound) i golim lukom.

Među hrvatskim streličarima nastupit će i Amanda Mlinarić, koja je nedavno osvojila zlato u disciplini složeni luk na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj. Trenutno je 19. na WA seniorskoj rang listi, a ujedno je prva juniorka složenog luka u povijesti WA koja je uspjela obraniti svjetsko zlato!

Više o natjecanju možete potražiti na https://www.archery.hr/

krv darivanje krvi crveni križ

POREČ: Nova akcija darivanja krvi

NOVIGRAD sve odlikaše nagradio s 1.000 kuna