in

Finale projekta Boćajmo u školi u utorak u Pazinu

Ilustracija Istarski boćarski savez

Nakon dvije godine pauze, uzrokovane pandemijom koronavirusa, Istarski boćarski savez je ove godine ponovno nastavio s realizacijom svog projekta pod nazivom Boćajmo u školi koji za cilj ima populariziranje boćanja i privlačenja što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje.

Već tradicionalno, veliko godišnje finale projekta Boćajmo u školi održati će se u Pazinu, u dvorani Boćarskog centra Aleksandar Anzur, ove godine u utorak, 14. lipnja u vremenu od 10.30 do 12 sati.

Boćajmo u školi je natjecanje u svojevrsnim zabavnim igricama u trajanju od 45 minuta do sat vremena, odnosno bližanje  i gađanje cilja malim boćama, kroz koje mladi, učenice i učenici nižih razreda istarskih osnovnih škola, stječu prva boćarska iskustva i susreću se sa temeljnom boćarskom tehnikom, bližanjem i izbijanjem.

U prethodnih šest sezona održano je ukupno 58 natjecanja, a kroz projekt je prošlo 1350 učenica i učenika. Ove sedme sezone u projekt se uključilo 200-tinjak djevojčica i dječaka, a održano je osam kvalifikacijskih natjecanja za učenike osnovnih škola Vladimira Nazora Pazin, Vazmoslav Gržalja Buzet, Matija Vlačić Labin, Vladimira Nazora Potpićan, Ivan Goran Kovačić Čepić, Vitomir Širola Pajo Nedešćina, Jože Šurana Višnjan – područja škola Vižinada i Svetvinčenat.

U finalu će se po dvije najbolje učenice i učenika sa svakog kvalifikacijskog natjecanja, dakle ukupno po 16 djevojčica i dječaka natjecati za naslov najboljih u projektu Boćajmo u školi za Istarsku županiju.

Za najuspješnije natjecatelje na svakom natjecanju osigurane su prigodne nagrade, a za sve učesnike i prigodne majice. Po dvoje najboljih učenica i učenika sa svakog finalnog natjecanja steći će pravo besplatnog boravka u tradicionalnom jednotjednom kampu IBS-a za mlade koji će se predstojećeg ljeta održati u Poreču.

U sklopu finala će egzibicijski nastup u štafetnom izbijanju prirediti mladi članovi superligaške momčadi Boćarskog kluba Pazin. (IBS)

Biciklisti Poreč u Režancima – Najbolji Dijana Benković i Diego Žužić

darivanje krvi krv akcija

Crveni križ Bujštine čestita Svjetski dan darivatelja krvi