in

FOTO: U Poreču otvoren novi Nogometni kamp Jadran vrijedan 13 milijuna kuna

Foto Tanja Kocijančić

Pred brojnim posjetiteljima svih generacija svečano je danas otvoren novoizgrađeni Nogometni kamp Jadran Poreč na Žatiki. Starog Jadrana u centru grada više nema, ali zato su nogometaši dobili potpuno novi kampus, vrijedan oko 13 milijuna kuna. Najveća je to ovogodišnja investicija Grada Poreča u sport.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Nije manjkalo navijačkih pjesama, prigodne bakljade u bojama kluba u režiji vjernih navijača Šajeta Boysa, ali ni brojnih ekipa mladih nogometaša koji su nakon svečanog otvorenja pred brojnom publikom prvi put zaigrali na novom terenu. A čast da prerežu vrpcu imali su gradonačelnik Loris Peršurić i najmlađi članovi Nogometnog kluba Jadran.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Prije toga održani su prigodni govori gradonačelnika, državnog tajnika u Ministarstvu turizma i sporta Tomislava Družaka, predsjednika Sportske zajednice Grada Poreča  Aleksandra Beakovića, predsjednika NK Jadran Eduarda Ribarića i trenera juniora i nogometne škole NK Jadran Marka Kepčije. Svi su redom isticali veliko zadovoljstvo što je otvoren ovaj generacijski projekt i prvi najveći u sportu nakon izgradnje dvorane Žatika.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Peršurić je u svom govoru istaknuo da je ovo posebno lijep dan za porečki sport.

-Koliko je ljudi svih generacija danas došlo najbolje govori koliko ovaj projekt znači za naš grad i za djecu koje će na ovom mjestu stvarati nove uspomene. Poseban je gušt raditi ovakve projekte jer čovjek zna da ih radi za cijelu zajednicu, i to posebno motivira da nastavim istim tempom raditi dalje za naš grad.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Hvala od srca NK Jadranu, njihovoj školi nogometa, obiteljima, simpatizerima, navijačkoj skupini Šajete na idejama, prijedlozima, strpljenju i podršci, mojim suradnicima iz gradske uprave koji su radili na projektu od samog početka, Ministarstvu turizma i sporta koje je sufinanciralo izgradnju, Ministarstvu državne imovine koje je ustupilo zemljište, svim projektantima, izvođačima, nadzoru, Sportskoj zajednici koja će upravljati, nanizao je gradonačelnik Poreča.

Bakljada vjernih navijača - Foto Grad Poreč
Bakljada vjernih navijača – Foto Grad Poreč

Dodao je da će ubrzo u ovoj novoj sportskoj zoni biti izgrađen još jedan teren, a ubuduće cilj je da ovaj sportski centar u konačnici dobije ukupno četiri velika nogometna igrališta. Bit će to mjesto na kojem će stasati nove generacije porečkih nogometaša.

Ministarstvo turizma ovaj je projekt sufinanciralo s bespovratnih 600 tisuća kuna, dok je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine ustupilo zemljište.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

-Da bi se sport mogao upražnjavati potrebno je razvijati sportsku infrastrukturu. Poreč je to prepoznao i kontinuirano ulaže u sportsku infrastrukturu. Time dokazuje da nije isključivo grad turizma po čemu je nadaleko poznat. Vjerujem da će ubuduće sve više biti prepoznat i kao grad sporta, naglasio je državni tajnik Družak, dodavši da će država nastaviti podupirati sve sportske projekte koji će se u Poreču ubuduće događati.

Predsjednik NK Jadran Ribarić rekao je kako se ne mogu svi projekti nazvati generacijskima, ali da je kampus upravo jedan takav projekt jer je veliki novi veliki korak za život nogometa u Poreču. Prisjetivši se svih uspomena koje su starije generacije iskusile na Starom Jadranu, napomenuo je da su uvjeti na novom kampu kudikamo bolji te da ćemo na novom igralištu imati priliku gledati nove Šurane, Bonace, Ereize, Dujaniće i Sumiće.

Nadovezao se predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Beaković, koji je rekao da će ovaj teren sigurno stvoriti i nove Beličke, Fatorići, Bodetići i drugi te da NK „Jadran Poreč“ zaslužuje ovakvo ulaganje zbog svoje brojnosti i značaja za zajednicu.

Koliko ovaj projekt znači školi nogometa, koja će biti primarni korisnik novog kampa, rekao je voditelj Marko Kepčija.

– Poseban dan za nas i porečki sport – imamo više od 350 članova, od čega gotovo 300 djece te ćemo ovaj kamp maksimalno koristiti od prvoga dana, a danas posebno veseli da će prve korake na novom terenu napraviti upravo naši najmlađi.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Nakon otvorenja odigrane su utakmice mlađih uzrasta, dok su slavlje utakmicom zatvorili veterani koji su ujedno i prvaci Hrvatske u nogometu i od ove nedjelje četvrti u državi u malom nogometu.

Površina nogometnog terena iznosi 104×68 metara i pet metara zaštitnog pojasa sa svake strane, što ukupno čini 8.892 metara kvadratnih, a opremljen je i tribinama s 300 sjedećih mjesta, reflektorima, šest modularnih objekata (svlačionice, sanitarni čvorovi, klupske i sudačke prostorije), kao i novim terenom s umjetnom travom zadnje generacije, a sve sukladno standardima i normativima koje propisuje važeći Pravilnik o licenciranju klubova Hrvatskog nogometnog saveza, u skladu sa odgovarajućim propisima FIFA/UEFA. Projektant radova je Anton d.o.o. iz Poreča – arhitektica Mirna Malnar, izvođači radova su bili Đusto d.o.o iz Poreča i Maxmar d.o.o. iz Zagreba, dok je stručni nadzor povjeren Karolilne-Kling d.o.o. iz Rijeke.

Nogometni će kamp služiti za trenažne/školske i pripremne aktivnosti svih uzrasta NK Jadran, te aktivnosti drugih nogometnih klubova.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

darivanje krvi krv akcija

Buje: Druga ovogodišnja akcija darivanja krvi u petak

PBZ poslao upozorenje građanima zbog lažnih e-mailova!