in

FOTOGALERIJA IZ POREČA: Zlatko Dalić i priča o uspjehu u Rusiji obilježili prvi dan sajma SPORTFEST koji nudi bogatu zabavu do nedjelje

Foto Tanja Kocijančić

U porečkoj dvorani Žatika otvoren je danas drugi po redu sajam Sportfest koji je privukao veliki broj posjetitelja, novinara i drugih znatiželjnika. Svakako jedan od glavnih magneta bio je hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić koji je odmah nakon svečanog otvaranja govorio u lanjskom povijesnom uspjehu nogometne reprezentacije u Rusiji. Dani ponosa, slave i sreće, dani kada se sve posložilo – pravi trener, pravi igrači i zajedništvo koje ih je odvelo do cilja – do nevjerojatne srebrne medalje – svega se to pred publikom prisjetio Dalić. Nakon toga više od pola sata strpljivo je potpisivao svoju knjigu i fotografirao se sa svima.

A najprije je sajam službeno proglasio otvorenim gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, nakon kojeg su svoje zadovoljstvo ovim sajmom izrazili i predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Alfredo Mendiković, te u ime glavnog sponzora Ivica Vrkić, direktor Sektora marketinga u Valamar Rivieri.

Riječ je o manifestaciji kojoj je cilj objediniti strast prema sportu i zdravom načinu života. Spojeni su na sajmu sportski profesionalci, klubovi, udruge i savezi s entuzijastima, lokalnim i državnim institucijama. Predstavljaju se svi koji imaju aktivne veze sa sportom; sportaši i rekreativci, proizvođači sportske opreme i prehrane, tvrtke i udruge koje se bave uslužnim djelatnostima u sportu.

Program je doista bogat i raznovrstan i ima za svakoga ponešto i za sve uzraste, pa je najbolje pogledati detaljno što se nudi na službenoj stranici www.sportestporec.com.

U konferencijskom dijelu više od 20 predavača podijelit će s posjetiteljima svoje iskustvo u sportskoj industriji. Nakon Dalića na temu „Odrastanje putem sporta“ govorio je naš proslavljeni boksač Željko Mavrović, a do kraja dana ima i niz drugih zanimljivih predavanja (Uključivanje i ostanak djece u sportu, Uloga sporta u promicanju ugleda države, Kako je VAR promijenio nogomet i Od Istarskog planiranskog puta do visokogorskog planinarenja).

U subotu dolaze trofejni sportaši, braća Valent Sinković i Martin Sinković s panelom na temu „Nova disciplina, novi izazovi – pogled na Tokyo, te rukometni izbornik Lino Červar koji će govoriti na temu „Suvremeni trendovi u rukometu“.

Na sajmu su izložene sve sportske marke, oprema i sve drugo što je potrebno sportašima i rekreativcima, a bit će moguće gledati prezentacije i čak isprobati više od 60 sportova.

Postavljene su i fun zone, koje će sigurno biti najzanimljivije djeci.

Neće manjkati ni uzbuđenja poput utrke u trčanju, atraktivnog BMX natjecanja, utrke s romobilima, veslanje protiv braće Sinković na ergometrima, boksa sa Željkom Mavrovićem, balinjerade u nedjelju u 11 sati i još mnogo toga.

Tekst&Foto Tanja Kocijančić

Lučka uprava POREČ traži novog ravnatelja

Na Danima hrvatskog turizma prestižne nagrade za zaposlenike i hotele Valamar Riviere – najbolji su LOREDANA NAČINOVIĆ i FREDI STOJNIĆ