in

FUNTANA: Amerikanac pobjednik prve etape Istrian Spring Trophyja. U subotu utrka Novigrad-Motovun

Foto Istrian Spring Trophy 2023

IZRAZITA KIŠA, TUČA TE VELIKE BRZINE NA PRVOJ ETAPI ISTRIAN SPRING TROPHYJA 2023. POBJEDU JE ODNIO VOZAČ AMERIČKOG HAGENS BERMAN AXEON TEAMA – ARTEM SHMIDT
Danas se nastavila četverodnevna sportska manifestacija Istrian Spring Trophy 2023. prvom etapom utrke, 153 km dugom trasom započetoj u 11 sati u Zelenoj laguni, Poreč, a završenoj oko 14.30 u centru Funtane. Najbolji su uspjeli najbrže pobijediti vremenske uvjete današnje utrke koje je označila gusta kiša i tuča, a oni su:
Prvoplasirani Artem SHMIDT iz američkog Hagens Berman Axeon Teama, s vremenom od 3:20:57.
Drugoplasirani Moritz KRETSCHY iz Rad – Net Osswald Teama.
Trećeplasirani je Patryk STOSZ iz Voster ATS Teama.
Majice su danas prešle u ruke sljedećih natjecatelja:

Foto Istrian Spring Trophy 2023
Foto Istrian Spring Trophy 2023

Žutu majicu obukao je pobjednik – Artem SHMIDT kao najbolji u ukupnom poretku. Plavu za najbolji rezultat u sprintu zaslužio je Oded KOGUT iz teama Israel Premier Tech Academy, dok je zelenu majicu za najbolje brdske ciljeve osvojio Menno HUISING, Jumbo Visma Cycling!
Iako vidno iscrpljeni trudim uloženim u današnju utrku i snažnom kišom koja je predstavljala dodatan izazov, pogotovo ispod kotača na skliskim cestama, pobjednici su bili tim zadovoljniji svojim uspjehom. Na kraju je, možda baš u to ime, na nebu iznad Funtane zasjalo i sunce!
Prvoplasirani SHMIDT na pobjedničkom stageu izjavio je kako je etapa bila zahtjevna, kiša je padala gotovo cijelo vrijeme, no zbog toga mu je ova pobjeda još draža.
Inače, etapu je od početnih 174 vozača završilo 6 vozača manje, a prosječna brzina kretala se od 42 km/h do gotovo 45 km/h što znači da je i ova utrka bila izrazito brza!

Danas je na redu 2. etapa Istrian Spring Trophyja koja kreće u 11 sati iz Novigrada, a završava nakon 173 kilometra s usponom u Motovunu, oko 15 sati. Ova, druga po redu, etapa predstavlja vrhunac Istrian Spring Trophyja zbog odlično balansirane izmjene uzbrdica i nizbrdica te se zbog toga popularno naziva i – kraljevskom. Motovunski uspon posebno je atraktivan za gledatelje jer se biciklisti do cilja probijaju usporeno, za razliku od ostalih etapa i utrka Istrian Spring Trophiesa sa sprinterskim ciljevima, objavio je organizator.

mup policija radar

Radari u Istri u subotu 11. ožujka 2023.

Foto USB Poreč - Ples na svili

POREČ: USB-ov ples na svili odgođen za nedjelju