in

FUNTANA/VRSAR: Galatea okrunila sezonu nastupom Iane Benčić na Svjetskom prvenstvu

Foto KREG Galatea - Iana Benčić

𝐊𝐑𝐄𝐆 𝐆𝐀𝐋𝐀𝐓𝐄𝐀 𝐅𝐮𝐧𝐭𝐚𝐧𝐚-𝐕𝐫𝐬𝐚𝐫 završio je sezonu uspješnim nastupom Iane Benčić na juniorskom Svjetskom Prvenstvu u ritmičkoj gimnastici 7.7. – 9.7.2023 u Rumunjskoj.

Predsjednica KREG Galatea, ujedno i trenerica Iane Benčić Elena Bosykh: “Za vrijeme trajanja ove školske godine 2022/23 Iana je nastupila čak na 21 turniru kako bi osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu. Trenutnu reprezentaciju Hrvatske čini 9 gimnastičarki koje su se borile za odlazak na svjetsko prvenstvo. Pravo nastupa imale su samo dvije najbolje gimnastičarke, među te dvije nalazi se i Iana Benčić. Iana je svoje mjesto osigurala fantastičnim nastupom i osvojenim drugim mjestom na posljednjem VIŠEBOJSKOM PRVENSTVU HRVATSKE, te prvo mjesto u svojem godištu (2009), što ovaj uspjeh čini još većim! Iako je imala mogućnost nastupa samo sa jednim i to najzahtjevnijim rekvizitom – čunjevima, ostvarila je najbolji rezultat u konkurenciji hrvatskih gimnastičarki. Galatea sada ima dvije kategorizirane sportašice :- IANA BENČIĆ – juniorka;- IVANA KRALJEVIĆ – seniorka.”

Iz kluba napominju kako su za vrijeme trajanja ove školske godine i druge gimnastičarke kluba postigle iznimne rezultate na različitima natjecanjima.

Ovim putem klub zahvaljuje cijelom trenerskom timu kluba kojeg čine trenerice kao i svim ostalim partnerima i roditeljima koji nas prate tijekom cijele sezone: ELENA BOSYKH, ANNA BOSYKH, SUNČICA HASAGIC, ANTONIO ĐAKOVIĆ – direktor sportske dvorane Saline u VRSARU, zatim doc.dr.sc. IVAN RAKOVAC i DANIJEL BILELA – fizioterapeut.

katarina nemet

ISTRA U SABORU – Nemet: Hitni slučajevi s Bujštine u Izolu na teret HZZO-a!

Alfa Time Band i Šajeta u Divšićima 15.7.2023 tz marčana

TZ Marčana najavila pučku feštu u Divšićima “Sva kuntrada skupa”