in

HRVATSKA 22. kolovoza protiv Francuske otvara Europsko odbojkaško prvenstvo

Hrvatska U19 ženska odbojkaška reprezentacija danas, 22. kolovoza u 17.30 sati u osječkoj dvorani Gradski vrt protiv Francuske igra svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Mlade odbojkašice spremne su za početak EP i jedva čekaju prvu utakmicu, a njihov prvi nastup naša je prilika da zajedno podržimo prvu reprezentaciju koja nas predstavlja na velikom odbojkaškom natjecanju od početka pandemije koronavirusa.

Larisa Pauletić iz Poreča

„Veselimo se početku Europskog prvenstva i prvoj službenoj utakmici protiv Francuske. Znamo da je Francuska iznimno jaka reprezentacija s puno individualne kvalitete i iskustva igranja jakih utakmica kroz njihovu ligu. Spremni smo pružiti našu najbolju igru i jedva čekamo početak utakmice“, rekao je izbornik hrvatske odbojkaške U19 reprezentacije Saša Ivanišević.

“Za Francusku smo se dobro pripremile, spremne smo i vjerujem da će to biti jedna dobra utakmica. Držimo se sustava i ako ćemo slijediti upute trenera i stvoriti dobru atmosferu, mislim da uspjeh svakako neće izostati”, istaknula je reprezentativka Karla Antunović.

Europsko U19 prvenstvo za odbojkašice održava se pod posebnim uvjetima u osječkoj dvorani Gradski vrt od 22. do 30. kolovoza, a igrat će se i u Zenici. 

Odvijat će se u vrlo strogim uvjetima, po pravilima i protokolu koje je propisala Europska odbojkaška federacija. Samo natjecanje u potpunosti je zatvoreno za gledatelje i medije. Ulaz u dvoranu omogućen je samo igračima, članovima stručnih stožera i osobama iz organizacije koje su prošle testiranje te moraju imati negativan rezultat na COVID-19.

Uz tim je cijelo vrijeme prisutna osoba iz Epidemiološkog zavoda Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije te isto tako i predstavnik liječničke komisije Europske odbojkaške federacije koji nadgleda tijek natjecanja i prati da se svi pridržavaju propisanih mjera.

Za Hrvatsku igraju Mirta Freund, Zorana Brčić, Karla Antunović, Jelena Zdilar, Andrea Koraca, Dijana Karatović, Ana Ištuk, Mia Bilušić, Andrea Mihaljević, Larisa Pauletić, Mia Kainz i Rebecca Scoria.

Europsko U19 prvenstvo za odbojkašice održava se u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Grada Osijeka.

Sve utakmice prvenstva mogu se izravno pratiti na YouTube kanalu Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Izvor Hrvatski odbojkaški savez https://hos-cvf.hr/

Podaci Stožera 22. kolovoza: Istra ima 7 pozitivnih, većina su povezani s mesnicom i vrtićem

NOVI REKORD: Imamo 306 zaraženih i prvi put više od 2.000 aktivnih, uvode se nove mjere za dio Dalmacije