in

IVANO BALIĆ, direktor Erste Rukometne lige – Na turnire u Labinu, Poreču i Puli mogu se prijaviti sva djeca u dobi od 8 do 10 godina

Foto Tanja Kocijančić

Više od 500 utakmica, 3.000 igrača i igračica iz 16 gradova, pet turnira… Tako je bilo prošle godine u Erste Rukometnoj Ligi u Dalmaciji u mini rukometu, koju organizira Akademija Balić&Metličić. Ove se godine Erste Rukometna Liga širi i na Istru, gdje će se turniri odvijati u Labinu 20. listopada, u Poreču 30. studenog, a završni turnir planiran je u Puli u prosincu. Veliko hrvatsko finale ove lige koja se igra pod motom “Daj pet za rukomet” zakazano je za proljeće 2020. u Splitu.

Najavili su to danas u Poreču na konferenciji za novinare proslavljeni hrvatski rukometaš Ivano Balić, direktor ove lige, zatim gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i direktorica komercijalnog centra Erste banke u Puli Nataša Kličković, koja je naglasila kako su ponosni sponzori ovog hvalevrijednog projekta koji se održava već treću godinu uz podršku Središnjeg državnog ureda za šport, Hrvatskog rukometnog saveza i lokalne zajednice.

Balić je naglasio kako su se on i njegov nekadašnji kolega iz reprezentacije Petar Metličić sa svojom školom rukometa orijentirali prema djeci kojoj žele pokazati koliko je sport važan za zdravo odrastanje i koliko im puno dobroga može donijeti.

-Pozivamo sve djevojčice i dječake rođene 2009., 2010. i 2011. da se prijave i zaigraju s nama. Prijaviti se može bilo tko – bilo kao škole i preko svojih klubova, naglasio je Balić, dodavši da su prijave na ova tri turnira već otvorene preko klubova i Istarskog rukometnog saveza.

Prijave su otvorene do tjedan dana prije početka turnira. Igrat će se mini rukomet, svaka utakmica trajat će po deset minuta, a očekuje se po turniru od 300 do 500 djece, naglašeno je na presici.

Koliko je sport važan Poreču, koji po broju rekreativaca spada u sam vrh Hrvatske, istaknuo je gradonačelnik.

-Poreč je grad sporta, grad koji sport živi. Zahvaljujući rukometu imamo sprotsku dvoranu Žatika u kojoj se odvija puno važnih manifestacija, ne samo sportskih. Brojne sportske priredbe odvijale su se ondje, kao na primjer Europsko i Svjetsko rukometno prvenstvo. Stoga nas jako veseli što možemo ugostiti i Erste Rukometnu ligu, rekao je Peršurić, dodavši da, iako mali grad, imaju čak šest javnih dvorana, dvije privatne, više od 30 polivalentnih igrališta i nebrojeno onih teniskih, što ih čini idealnim domaćinima za sve sportske manifestacije.

Kličković je naglasila da se vesele što se ova liga proširila i na Istru, te da je Poreč prepoznao njen značaj.

-Sponzori smo ovog projekta već dvije godine. Liga je nadišla sva naša očekivanja, jer aktivno uključuje djecu u sport. Erste banka sponzorira i druge sportske događaje, poput Erste Plave atletske lige koja također okuplja jako velik broj djece. Ako se nakon igranja u ovim ligama samo jedno dijete zaljubi u sport, možemo reći da smo u ovome uspjeli, naglasila je direktorica Komercijalnog centra Istra.

U Istri će se turniri igrati u Poreču, Labinu i Puli. Uključeni su klubovi koji se sami prijave za sudjelovanje – klubovi ili školske sekcije, škole sporta i slično. Svi turniri nosit će bodove koji će najboljima donijeti plasman za završni turnir u Splitu koji će se igrati u lipnju 2020. godine.

STO POSTO HRVATSKI PROIZVOD: U Poreču predstavljen uređaj za čišćenje javnih površina

Mjesec poduzetništva u Poreču: Edukacija KLARE TROŠT LESIĆ: „Dizajnom doživljaja klijenata do kvalitetnije usluge – uloga poduzetnika“