in

Jedriličari pulske Vege dominirali na Lošinju

Od 11. do 13. ožujka na Lošinju se održala posljednja kriterijska regata za klase ILCA 4 i ILCA 6. za nastup na europskim i svjetskim prvenstvima u 2022.godini. Regata je započela bonacom i odgodom, tako da se u petak i subotu nije jedrilo, ali u nedjelju su održana tri jedrenja za klasu ILCA 4, a četiri jedrenja za ILCA 6. 

Foto JK Vega Pula

Vegini jedriličari apsolutno su dominirali regatnim poljem, Tedi Leonardelli je s tri prva mjesta odnio pobjedu ispred klupskih kolegica. Katja Rabak završila je na drugom mjestu ukupno i pobijedila u ženskoj konkurenciji, dok je Lea Rakovac u ukupnom poretku završila treća i druga djevojka. Vedran Čelić dojedrio je do 14. mjesta ukupno i 6. u muškoj konkurenciji. 

U klasi ILCA 6 pobijedila je Urusla Balas iz Crikvenice, Paola Čelić završila je na 16. mjestu u ukupnom poretku i 6. među djevojkama, dok je Roko Schmidt bio 20.

Na odlične rezultate ILCA-ša jako je ponosan i trener Antonio Poretti, koji kaže da im tek predstoje najvažniji nastupi, a to je Prvenstvo Hrvatske na domaćem terenu krajem travnja, a nakon toga i Europsko prvenstvo u Poljskoj, te Svjetsko prvenstvo u Portugalu. 

Odličan vikend jedriličara u klasi ILCA, za Vegu su upotpunili Optimisti i Leteći Holandezi koji su jedrili u Rovinju. Karla Blašković završila je ukupno na drugom mjestu i odnijela pobjedu u konkurenciji djevojčica. Ivano Rovis završio je 3. u kategoriji dječaka. Lucija Belušić završila je 8. ukupna, a 4. među djevojčica, treće mjesto i postolje izmaklo joj je za samo jedan bod. Ivan Družeta pobijedio je u konkurenciji do 12 godina, dok je u ukupnom poretku dojedrio do odličnog 10.mjesta. Tonka Kostelić je 11. i 5. djevojčica, Ian Kosanović 12., Maksim Pogorilić 18. 

Na ovoj regati nastupila je mnogobrojna ekipa iz prošlogodišnje škole jedrenja, te su ostvarili zavidne rezultate. Najbolji je bio Mateo Poropat, koji je nakon 9 mjeseci jedrenja osvojio pehar kao 3. dječak do 12 godina, a ukupno je bio 24. Jako dobar nastup imali su i Albert Lebinac 33. (7. do 12 godina), Veronika Čatić 39., Ellen Draščić 41., Mario Barbić 47. 

Trener Optimista Ive Matijević bio je jako zadovoljan jedrenjem svojih takmičara, koji su vrijedno trenirali cijelu zimu uz napomenu kako njihovo vrijeme tek dolazi.

U klasi Leteći Holandez dominirala je Vegina pobjeda Nadan Kosanović, Boško Čelić s četiri pobjede u četiri jedrenja i tako zaokružili jedan od najuspješnijih vikenda Vege, priopćeno je iz ovog pulskog kluba.

pjenušac šampanj čaše party zabava pixabay

Povlači se poznato alkoholno piće zbog jedne smrti i 7 trovanja

U Poreču, Pazinu i Puli policiji predali eksploziv, streljivo, elektrodetonatorsku kapislu…