in

Jedriličarka LEA RAKOVAC u TOP 10 na Europskom prvenstvu u Grčkoj

Foto JK Vega Pula

Od 29. lipnja do 6. srpnja u grčkom Solunu jedrilo se Europsko prvenstvo u klasi ILCA 6. Nastupilo je 395 jedriličara iz 34 države, od toga 286 muških i 109 djevojka. Kako bi prvenstvo bilo što kvalitetnije i da ne bude previše čekanja među startovima zbog velikog broja jedriličara jedrilo se na dva polja i to ukupno šest dana. Prva tri dana jedrile su se kvalifikacije, nakon čega su se glede plasmana  jedriličari podijelili u zlatnu, srebrnu i brončanu skupinu podijelili te se zadnja tri dana borili za odličja.

Svaki dan se jedrilo i u većini grupa odjedreno je 12 jedrenja. Nakon tri dana jedrenja Vegovac Tedi Leonardelli izborio je zlatnu skupinu među muškima sa dva druga ulaska u cilj, Uljanikovka Tea Peteh ušla je u zlatnu skupinu, a Vegovke Lea Rakovac i Paola Čelić u srebrnu skupinu među djevojkama. Ovo prvenstvo je bilo među zanimljivijim i napetijima za pratiti, zbog toga što su svi jedriličari bili međusbono jako blizu po broju bodova  i na koncu je pitanje odličja bilo svega u bodu razlike. Lea i Tedi borili su se za ući u TOP 10 jedriličara Europe  do 17 godina. Lea Rakovac je prvenstvo završila kao prva djevojka u srebrnoj skupini te ujedno 10. djevojka do 17 godina.

“Sretna sam na ostvarenim rezultatima i time da sam prvenstvo završila među 10 najboljih Europljanki do 17 godina. Žao mi je da se nisam uspjela plasirati u zlatnu skupinu i možda ostvariti bolji ukupan plasman, ali svakako mi je ovo motivacija da sada još jače zapnem i treniram,” rekla nam je ponosna Lea. 

Njen klupski kolega Tedi Leonardelli također se do zadnjeg dana borio za TOP 10 muških do 17 godina, međutim predzadnji plov zbog toliko uzbuđenja pala mu je koncentracija i napravio je grešku koja ga je stajala TOP 10. Naime Tedi je u predzadnjem jedrenju dobio penal i nije se iskupio kako treba te je dobio od sudaca diskvalifikaciju te je regatu završio kao 11. jedriličar do 17. godina.

“Mislim da nisam još svjestan što se dogodilo. Bio je zadnji dan jedrenja, solidno sam stajao na ljestvici, Reklo bi se da sam medalju imao zagarantiranu, međutim preveliko uzbuđenje i presing su napravili svoje i ta jedna greška, jedan okret premalo u iskupljivanju stajao me TOP 10”, rekao je Tedi.

Tedijeva i Leina klupska kolegica Paola Čelić prvenstvo je završila na 93. mjestu.

Europska prvakinja je Irkinja Eve McMahon, viceprvakinja je Talijanka Emma Mattivi, a trećeplasirana je Hrvatica Petra Marendić. U muškoj konkurenciji europski prvak je Nijemac Ole Schweckendiek, viceprvak je Grk Alexandros Eleftheriadis, a trećeplasirani je Izraelac Yogev Alcalay.

Izvor: Nina Hinić u ime JK VEGE

darivanje krvi krv akcija

ROVINJ: Crveni križ poziva na akciju darivanja krvi u petak – Zalihe su male!

Policijska postaja Poreč - Foto Tanja Kocijančić lipanj 2022

POREČ: Inicijativa Eugena Stanisse za pomoć ljudima koji satima čekaju ispred policije