in

Judaši Istarskog borca osvojili srebro i broncu na državnom seniorskom prvenstvu

Foto Judo klub Istarski borac Pula

Pulski judaši otvorili su ovogodišnju sezonu nastupom na seniorskom državnom prvenstvu u Zagrebu. Desetkovani ozljedama, nastupili su sa vrlo mladom ekipom sačinjenom isključivo od juniora i kadeta koja se još treba afirmirati na seniorskoj sceni. Dominik Družeta i Robert Klačar,  dva pretendenta za gotovo sigurno zlato, u procesu su rehabilitacije od operacije koljena (Družeta) i ramena (Klačar), te su prvenstvo pratili s tribina i bili podrška klupskim nasljednicima.

U pomlađenom sastavu najviše se očekivalo od Danija Klačara koji se u kategoriji do 66 kg sa četiri efikasne pobjede, sve ostvarene iponima, lakoćom probio u finale. No dugačka pauza do finalnog bloka očito ga je izbacila iz fokusa, te je jako loše ušao u finale protiv Nikole Zorotovića iz Kaštela. Na samom početku dozvolio je protivniku da se nametne gardom i jako dobrim napadom okonča borbu prije nego se ista razvila. Tako se Dani nakon prošlogodišnjeg zlata ove godine vratio u Pulu sa srebrom.

Mladi David Sokolović osvojio je broncu u kategoriji do 81 kg, što mu je prva seniorska medalja u karijeri. Nakon početne  pobjede, poražen je od kasnijeg prvaka Dominika Sumpora (Zagreb). Nakon toga kroz repasaž se probijao do borbe za medalju. U borbi za brončano odličje plasirao je prekrasan ipon protiv Marka Validžića (Zagreb).

Tri pulska kadeta Paolo Krajcar, Edvard Radolović i Nikola Milovanović pokazali su svoj potencijal i nedostajalo je malo iskustva za barem još jednu medalju. Krajcar je u kategoriji do 73 kg sa tri pobjede i porazom stigao do borbe za broncu, u koju je ušao nedovoljno oporavljen od prethodne iscrpljujuće borbe koju je dobio u produžetku, te je poražen od Davora Obrvana (Dubrovnik). Radolović i Milovanović nastup su okončali na sedmom mjestu. Njih idući tjedan očekuje nastup na kadetskom prvenstvu Hrvatske na kojemu trebaju opravdati statuse kadetskih reprezentativaca Hrvatske, priopćeno je iz kluba Istarski borac.

Bez vode 24. siječnja dio starog grada u Poreču

Foto Klub ritmičke gimnastike Poreč

POREČ: Upisi u Školu ritmike i audicija za natjecateljsku grupu