in

KAŠTELIRSKI MINI RUKOMETAŠI osvojili sjajna 4. mjesta u konkurenciji najboljih iz cijele Hrvatske

Muški rukometni klub 28. april Kaštelir ponosan jena nastup svojih mini rukometaša rođenih 2008. i 2010. godine. Naime, protekle su nedjelje ostvarili izvanredne rezultate u Karlovcu na Međunarodnom turniru u mini rukometu (neslužbenom Prvenstvu Hrvatske u mini rukometu).

Mini rukometaši 2008. godište i mlađi osvojili su 4. mjesto u konkurenciji 32 ekipe. U grupi su pobijedili najveću školu rukometa u posljednje vrijeme u Hrvatskoj – ekipu Vučića iz Zagreba, pa ekipu Mladog rudara iz Labina, da bi s timom Hrvatskog dragovoljca odigrali neriješeno. Ti rezultati odveli su ih među 16 najboljih . Ali tu nisu stali. Najprije su u žestokoj borbi pobijedili Crikvenicu rezultatom 6:5 golom u pretposljednjoj sekundi, da bi u četvrtfinalu odigrali odličnu utakmicu i pobijedili Nexe iz Našica golom 6 sekundi prije kraja. Ušli su među četiri najbolje ekipe , ali tu je ponestalo snage i izgubili smo od Rudara iz Ruda  i Poleta iz Dugog sela. Za ovu ekipu igrali su Ivano Ivetić, Gabriel Banko, Ivano Đukić, Mark Poldrugovac, Marko Legović, Karlo Parencan, Noel Bernobić, Noa Koritnik, a pomogao im je kasnije i Gabriel Legović.

Poredak 2008.g: 1. Gospić, 2. Rudar Rude, 3. Polet Dugo Selo, 4. 28.april Kaštelir

Mini rukometaši 2010. godište i mlađi također su osvojili 4. mjesto u konkurenciji 36 ekipa. U grupi su pobijedili Nexe iz Našica, Goricu iz Velike Gorice i Poreč 1 i osvojili 1.mjesto u grupi. U osmini finala pobijedili su Poreč 2 13:5, a u njihovoj najboljoj utakmici na turniru u četvrtfinalu ekipu Slatine 11:4. U polufinalu smo bili blizu , ali je ekipa Ivančice iz Ivanca bila bolja rezultatom 8:6. U utakmici za 3. mjesto izgubili smo od Siska 11:7. Igrali su Damijan Rimanić, Erik Bakša, Loren Habek, Leon Višić, David Lakošeljac, Gabriel Legović, Jakov Horvat, Erik Ritossa, Leni Tolić, Nikola Blažević.

Poredak 2010.god: 1. Korčula, 2. Ivančica Ivanec, 3. Sisak, 4. 28.april Kaštelir

Koliko je to veliki uspjeh govori i činjenica da su u tri generacije 2008., 2009. i 2010. u ukupno 12 ekipa igrale polufinale (od 104 ekipe) , a samo su 28. april i RK Gospić u završnicama imali po dvije ekipe, čime su Kaštelirci postigli ukupno drugi najbolji rezultat.

Uz to u najbolju petorku prvenstva ušli su Ivano Đukić u 2008. godištu i Loren Habek u 2010. godištu, a samo je činjenica da nismo igrali finale zaslužna da za najboljeg golmana turnira nije proglašen Gabrijel Legović koji je radio čuda na golu.

-Svi ostali dečki su odigrali također fantastičan turnir i pokazali veliko zajedništvo i upoznali ljude iz cijele Hrvatske gdje se nalazi Kaštelir. Zahvaljujemo se i treneru Dušku Pašaliću koji ih je odlično pripremio i velikoj armiji navijača (njih 20 tak ) koji su bodrili naše dečke u Karlovcu . Hvala svima, poručili su iz ovog kaštelirskog kluba.

Ako prepoznate osobu na slici javite se porečkoj policiji – napao je muškarca u kafiću na CIMARELU

U Opatiji uhićen Švicarac koji je u Pazinu udario zaštitarku