in

KBK PLANET SPORT izvrstan na Svjetskom kickboxing kupu u Austriji – Ivano Čelić briljirao

Foto KBK Planet Sport

U Innsbrucku je od 17. do 19. ožujka 2023. održan Austrian Classics Kickboxing World Cup, jedan od najjačih natjecanja svjetske WAKO federacije na kojem su nastupile 34 države s 236 klubova i 1535 borca prijavljenih u 2442 startova. Iz Hrvatske se prijavilo 12 klubova, od kojih odličan pulski Planet Sport pod vodstvom tenera Edija Viškovića i Senada Trešnjića. Nastupili su s osam natjecatelja te osvojili jedno zlato, tri srebra i dvije bronce, ukupno 6 vrijednih medalja sa svjetskog kupa.

Seniorka Elizabeta Crnković osvojila je srebrnu medalju u disciplini light contact (LC) kategorija do 70kg, pobjedom predstavnice Grčke i Njemačke ali u finalu ipak bolja Urša Terdin iz Slovenije, najbolja u skupini a i u svjetskom poretku.  

Junior Ivano Čelić u point fightu (PF) osvaja dva odličja, zlatnu medalju i pobjednički pojas u kategoriji  do 94kg i srebrnu medalju u kategoriji do 89kg. Sljedećeg dana u disciplini light contact (LC) dolazi do finalna i zauzima drugo mjesto u kategoriji do 89kg. Sveukupno tri medalje i odličan rezultat za ulazećeg juniora.

Michael Stenta izborio je 3.mjesto i broncu, disciplina light contact (LC), težinska kategorija do 74kg juniori. Korak do finala ali kroz odličan nastup na svjetskom kupu vidljiv veliki  napredak i rezultat upornog rada.

Juniorka Martina Grabar na svjetskom kupu ugrabila je broncu u light contactu (LC) kategorija do 65kg i ovim uspjehom potvrđuje svoju motiviranost i želju za daljnji kvalitativni pomak i nove izazove.  

Osim osvajača medalja, iz pulskog Planet Sporta nastupili su stariji kadeti Patrick Petrić u kategoriji -57kg i David Vretenar do -47kg, te juniori Noa Jaklin i Matan Katalinić, zaustavljeni u prvom kolu ali spremni za brzi revanš na sljedećim natjecanjima.
Treneri Edi Višković i Senad Trešnjić zadovoljni su odličnim rezultatom svojih sportaša u konkurenciji najboljih kickboxing boraca pristiglih u Innsbruck iz svih dijelova svijeta.
Sljedećeg vikenda klub priprema borce za još jedno u nizu Prvenstva Hrvatske u PF (km, jun, sen) i KL (sen) koje se održava u Poreču, nakon toga mala pauza pa nastavak natjecateljske sezone u travnju, priopćeno je iz kluba KBK Planet Sport.

Ostvareni rezultati u disciplinama point fight (PF) i light  contact (LC) :

2. mjesto, Elizabeta Crnković, seniorka, LC -70kg  
1. mjesto, Ivano Čelić, junior, PF  kategorija -94kg 

2. mjesto, Ivano Čelić, junior, PF kategorija -89kg 

2. mjesto Ivano Čelić, junior LC kategorija -89kg  

3. mjesto, Michael Stenta, junior LC -74kg

3. mjesto, Martina Grabar, juniorka LC -65kg 

Foto di Claudia Stekelenburg da Pixabay

“PRALI” NOVAC – Od ilegalne prodaje steroida kupovali nekretnine po Istri i Kvarneru

Foto Barmen.hr (arhiva Teranino festival Bale)

Na Teranino festivalu u Balama prvo mjesto osvojio Rossi iz Vižinade