in

KBK Planet Sportu iz Pule tri medalje na svjetskom kickboxing kupu – Ivano Čelić uzeo dvije

Ivano Čelić i Edi Višković

Ivanu Čelić zlato a Elizabeti Crnković srebro na svjetskom kupu

Jedan od najjačih kickboxing natjecanja, 26. Svjetski kickboxing kup u Budimpešti, privukao je 3040 natjecatelja, 289 klubova iz 45 zemalja cijelog svijeta koji su nastupili na 12 tatami borilišta i 3 ringa. Iz hrvatske je prijavljeno ukupno 12 klubova, od kojih i pulski Kickboxing klub Planet Sport pod stručnim vodstvom trenera Edija Viškovića.

Tri istarske medalje.

Najbolji rezultat postiže Ivano Čelić (14), nastupa u uzrastu stariji kadeti iznad 69 kg i na svjetskom kupu u dvije discipline osvaja dvije medalje .

Prvi dan natjecanja disciplina point fight (PF) donosi mu broncu, nakon pobjede nad Mađarom i Grkom, zaustavlja ga Nijemac pobjednik turnira. Drugi dan natjecanja nastupa u light contactu i prekidom završava sve tri borbe, redom pobjeđuje Mađara, Ukrajinca i Poljaka te je prvi u skupini i osvaja zlatnu medalju. Dokaz spoja talenta i kvalitetnog rada trenera je i činjenica da je 2019 god, u uzrastu mlađi kadet na istom natjecanju također osvojio broncu i zlato u istim disciplinama.

Elizabeta Crnković (22), u disciplini light contact (LC), nastupa u seniorkama u težinskoj kategoriji do 70 kg. Lako savladava protivnice iz Poljske, Grčke i Danske te ulazi u finale sa seniorkom iz Austrije. U vrhunskoj predstavi, podjednako dobre s minimalnom bodovnom razlikom u zadnjim sekundama borbe gubi prednost i osvaja drugo mjestu na natjecanju. Odlična priprema i ispitivanje terena za Svjetsko seniorsko prvenstvo na kojem sudjeluje  za mjesec dana u Italiji.

Za klub su nastupali još i Marina Grabar juniorka do 60 kg, koja je osvojila peto mjesto u LC i deveto u PF, i Moris Trbulin, junior do 63 kg, završio je natjecanje na devetom mjesto PF. Iako bez medalja, odrađene borbe pokazatelj su kvalitete borca i dobru priprema  za dalje. 

U studenom će iz pulskog kluba  pod vodstvom izbornika hrvatske kickboxing prezentacije u tatami disciplinama trenera Edija Viškovića, članovi kluba i hrvatski reprezentativci, Ivano Čelić, Martina Grabar, Moris Trbulin i Matan Katalinić nastupiti na WAKO Europskom kickboxing prvenstvu za starije kadete i juniore koji će održati u Budvi od  05.-13.11.2021. godine.

TAR: U Zajednici Talijana predstavljanje knjige Nelide Milani “Le cronace delle baracche”

Riječ psihologa: Kako motivirati djecu za čitanje?