in

Kruna sveučilišnog sporta: U Poreču Unisport Finals 2022.

Foto Unisport - Grad Poreč

Istarski biser Poreč uskoro će biti bogatiji za preko 1000 studenata iz svih dijelova Hrvatske koji će se okupiti od 9. – 12. lipnja 2022. godine na najvećem studentskom sportskom natjecanju u Hrvatskoj, a i šire. Kruna sveučilišnog sporta popularnog naziva Unisport Finals, ove godine će ugostiti 13 hrvatskih sveučilišta i veleučilišta te 11 sportova u ženskoj i muškoj konkurenciji. Studentice i studenti natjecat će se u futsalu, rukometu, košarci, odbojci, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu, košarci 3×3, odbojci na pijesku, šahu i e-sportu.

Unisport Finals 2022 započet će svečanim otvaranjem na bazenu hotela Delfin, u četvrtak, 9. lipnja u 20 sati gdje će sudionike pozdraviti državni tajnik pri Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Haris Pavletić te izaslanik predsjednika RH Željko Jovanović.

Tijekom dva dana natjecanja, odnosno u petak i subotu očekuju nas borbe za prestižne titule sveučilišnih prvaka. Najveće uzbuđenje tradicionalno se očekuje na parketima futsala, najpopularnijeg UnisportHR sporta, a kao najbolje četiri ekipe nakon odigrane višemjesečne Lige pokazale su se momčadi Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilište J.J. Strossmayer u Osijeku i Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment.

Za žestoke sportske okršaje spremni su i rukometaši, odbojkaši, košarkaši i po prvi put ikada na državnoj završnici, esportsmomčadi u četiri igre – League of Legends, FIFA, Counter Strike, Rocket League. Čak tri

sporta s reketom ove godine su u programu Unisport Finalsa i to tenis, stolni tenis i badminton, a vrlo je jaka i konkurencija u šahu gdje nas ove godine očekuju zanimljivi dvoboji.

Organizator Unisport Finalsa i nositelj čitavog Unisport sustava je Hrvatski akademski sportski savez, a Finalsi predstavljaju kulminaciju natjecanja koja su se odvijala tijekom cijele godine, a na kojima su mjesto rezervirali samo oni najbolji.

Za sve one koji nisu u mogućnosti biti na studentskom spektaklu u Poreču, Hrvatski akademski sportski savez omogućio je prijenose nekih utakmica uživo – na YouTube kanalu UniSport TV, dok se rezultati mogu pratiti u stvarnom vremenu na aplikaciji Unisport Digital. Za sve događaje iza kulisa s mjesta zbivanja zadužen je Instagram profil UnisportHR.

Foto Crveni križ Poreč

Poreč: Tri nova darivatelja krvi

alkohol vozač pijan ilustracija policija

Vikend na Poreštini: Pijani vozač u Funtani, dvije prometne nesreće