in

Lijepe vijesti iz RK Poreč: VES ALEKSIĆ pozvan u reprezentaciju

Foto Rukometni klub Poreč

Lijepe vijesti stižu iz Rukometnog kluba Poreč. Izbornik mlađe kadetske reprezentacije Ivan Dragić objavio je popis za prvo reprezentativno okupljanje a među imenima našao se i porečki vratar, 15-godišnji Ves Aleksić. U ponedjeljak, 1. studenog, kreće s reprezentacijom na jednotjedne pripreme u Prelog.

VES ALEKSIĆ RUKOMETNI KLUB POREČ

Kako doznajemo od njegove obitelji, prvi puta je išao na selekcije i odmah prošao u reprezentaciju, zbog čega je jako sretan. Ves je puno radio na sebi, trudio se, vježbao u teretani, trenirao i pazio na prehranu. Njegova obitelj ističe da je jako discipliniran.

Mladi Fuškulinac rođen je 15. siječnja 2006. Pohađao je Talijansku osnovnu školu Bernardo Parentin u Poreču, a trenutno je učenik 2. razreda Srednje škole Zvane Črnja u Rovinju, na smjeru tehničar za računalstvo.

VES ALEKSIĆ RUKOMETNI KLUB POREČ

Rukomet i nogomet počeo je trenirati kao dijete u prvom razredu, a onda se 2014. odlučio samo za rukomet. Na to su ga potaknule i nagrade koje je osvojio.

Rukometu se u potpunosti posvetio, što je već pokazalo rezultate.

Hrvatski rukometni savez objavio je da se na popisu nalazi ukupno 24 igrača, uz još 6 na pričuvnoj listi koji mogu biti pozvani naknadno ukaže li se za to potreba. Ves je jedini iz Istre na tom popisu.

To je prvo okupljanje uopće ove generacije mladih hrvatskih rukometaša na nacionalnoj razini, koji su selektirani putem regionalnih natjecanja i dosad su imali regionalna okupljanja. Poput seniorske, juniorske i kadetske reprezentacije, i oni će se okupiti 1. studenog. Njihov domaćin tjedan dana priprema je Grad Prelog. Bit će to prilika za međusobno upoznavanje i druženje, slaganje prvih kontura igre, jer pred njima je cijela karijera.

Tijekom tog razdoblja odigrat će i dvije prijateljske utakmice protiv rukometaša Čakovca i Sesveta koji su 2004. godište. 

Vesu i svim ostalim dečkima želimo puno sportske sreće!

Ves Aleksić na popis reprezentacije

općina vižinada polaganje vijenaca groblje cvijeće vijenci

VIŽINADA: Vijenci i svijeće za blagdan Svih svetih

svi sveti groblje vijenci svijeće policija

Savjeti policije povodom blagdana Svih svetih kako izbjeći kaznena djela