in

MARČANA: Prijem za veslače Matu Banovića i Filipa Peruška – državne viceprvake u četvercu na pariće

Načelnik Općine Marčana Predrag Pliško upriličio je danas prijem za svoje mlade i talentirane sumještanine: prvake Hrvatske u veslanju na četverac – Filipa Peruška i Matu Banovića. Državno prvenstvo održano je lani u rujnu, kada su Peruško i Banović kao kadeti ekipno s kolegama iz Veslačkog kluba Istra Pula osvojili 2. mjesto u svojoj kategoriji, te dali ključan doprinos plasiranju VK Istre na 3. mjesto u Hrvatskoj, što je bio prvi put u povijesti da se ovaj pulski klub plasirao među najbolja tri u državi.

Banović, rođen 2006. i Peruško, rođen, 2007., kao članovi srebrne posade „kadetski četverac na pariće“ Hrvatskog veslačkog prvenstva 2020., stekli su ovim rezultatom kategorizaciju Hrvatskog olimpijskog odbora VI. kategorije, na čemu im je načelnik zahvalio, te uručio prigodne poklone. Pliško je naglasio da su ponosni na svoje mlade sumještanine i na njihovo iznimno sportsko dostignuće.

-Oni su izuzetno dobri veslači i kolege u klubu, stvarno je zadovoljstvo s njima raditi. Prije držanog prvenstva svaki su dan putovali iz Marčane u Pulu na trening. Dva mjeseca se nije treniralo zbog epidemiološke situacije, a onda su mjere popustile i intenzivno su se pripremali početkom rujna za to državno prvenstvo, saznajemo od Tomislava Butorca, tajnika Veslačkog kluba Istra koji će državno prvenstvo 2020. pamtiti po svom povijesnom uspjehu čemu su doprinijeli i mladi Marčanci.

Prijem za hitne službe: Grad Poreč im je stalna podrška i partner

Istarski župan Radin poziva građane da se cijepe protiv Covida