in

NK TAR: U godini korone zabilježili niz uspjeha, posebno u radu s mladima

Nakon prekida svih aktivnosti u ožujku ove godine zbog poznatih epidemioloških prilika NK Istra Tar krenuo je s radom krajem srpnja s utakmicama kupa.

Seniorska ekipa je u protekloj polusezoni nastupala u II. ŽNL, te nakon jesenskog dijela prvenstva zauzela visoko četvrto mjesto na tablici. Na proljeće se odigralo samo jedno kolo, a nakon toga je prvenstvo prekinuto. Na osnovu tog plasmana ekipa seniora je nakon dugog niza od 10 godina promovirana u viši rang natjecanja. odnosno u I. ŽNL.

Jesenski dio prvenstva seniorska ekipa je završila na odličnom 8. mjestu sa 17 osvojenih bodova. Početak prvenstva za seniorsku ekipu je bio dobar te je u prvoj trećini prvenstva osvojeno 7 bodova. Uslijedio je negativan period kada su seniori izgubili četiri puta zaredom i malo kompromitirali položaj na tablici. Međutim, završnica prvenstva bila je sjajna te su seniori osvojili 10 bodova od mogućih 12 u posljednje četiri utakmice, te se tako primaknuli sredini tablice.

Igrački kadar seniorske ekipe čine 25 igrača na čelu s trenerom Damirom Vukadinom.

Omladinski pogon NK Istra Tar čine uzrasti juniora, pionira, U11 – predtakmičari i U9 – početnici. Od ove godine u rad su uključeni i predškolci, te djeca iz vrtića koja uče svoje prve nogometne korake u NK Istra Tar.

U NK Istra Tar također postoji i ekipa veterana koja broji oko 25 članova. Ekipa veterana natječe se u skupini SJEVER Istarske županije i nakon prvog dijela zauzima visoko 3. mjesto na kraju jesenskog dijela prvenstva.

Juniorska ekipa je na kraju jesenskog dijela prvenstva zauzela 6. mjesto, a ekipa pionira je trenutno na vrlo dobrom 4. mjestu.

Ekipa U11 – predtakmičari je na solidnom 7. mjestu, a ekipa U9 – početnici nakon jesenskog dijela prvenstva zauzima 1. mjesto na tablici, te zaslužuju sve pohvale za odličan plasman nakon jesenskog dijela prvenstva.

U juniorskom uzrastu imamo vodećeg strijelca lige Andreu Circotu sa 16 postignutih golova u jesenskom dijelu prvenstva,. U kategoriji U9 – početnici imamo također najboljeg strijelca lige Nou Markića s 23 postignutih golova, dok u kategoriji Veterana imamo također najboljeg strijelca lige s 19 postignutih golova. Iskusni je to golgeter Emil Zubin koji je u dvadesetogodišnjoj karijeri nastupao u talijanskim ligama Serie C1 za ekipe U.S. Triestina Calcio, A.C. Padova, F.C. Venezia, F.C. Pordenone Calcio i ekipama koje su se natjecale u Serie D.

Treneri u omladinskom pogonu su Ivan Naumov i Edi Salković koji rade sa najmlađom grupom predškolske dobi, zatim Karlo Stojnić kao trener U9 – početnici, Maurizio Sirotich kao trener U11 – predtakmičari, potom Josip Ciglar kao trener pionira, te Damir Miljanović koji trenira juniore i voditelj je omladinskog pogona.

Treneri predškolaca, U9 – početnika i pionira ujedno su i aktivni igrači seniorske ekipe, što je ujedno i rezultat odlične organizacije u samom klubu.

Ukupan broj članova NK Istra Tar u 2020. godini je narastao na velikih 137 registriranih članova i dvadesetak članova u predškolskoj dobi. U konačnici klub broji 170 aktivnih članova. Ne smijemo zaboraviti spomenuti predsjedništvo nogometnog kluba, na čelu s predsjednikom Deanom Matoševićem, dopresjednikom Ivanom Bernobićem, tajnikom Goranom Miljanovićem, te voditeljem omladinskog pogona Damirom Miljanovićem koji ulažu puno truda i vremena za boljitak nogometnog kluba.

Veliku pomoć klubu pruža i Općina Tar – Vabriga na čelu s načelnikom Nivijom Stojnićem, kao i brojni simpatizeri kluba.

Rad kluba se nakon uspješno završenog jesenskog dijela prvenstva sada obustavlja zbog poznate epidemiološke situacije, te s ponovnim radom kreće sredinom siječnja kada sa treninzima počinje seniorska ekipa.

Početkom veljače s radom kreće i kompletan omladinski pogon.   

Sretna Nova 2021. godina!

Prvi dan Nove godine: 47 novozaraženih i nažalost jedna preminula osoba