in

Novi poraz porečkih odbojkašica

Unatoč porazu od vukovarskog Odbojkaškog kluba Enna  porečke odbojkašice su u zadnjoj utakmici Superlige, odigranoj proteklog vikenda na parketu Velog Jože, pokazale puno više nego na zadnjim utakmicama. Time su najavile da u predstojećim kvalifikacijama za opstanak u Superligi mogu postići pozitivan rezultat.

U utakmicu koja bodovno nije ništa mogla doprinijeti niti jednoj ekipi Vukovarčanke su krenule puno bolje i riješile prvi set u svoju korist bez puno muke. Nakon seta ugrijavanja, krenule su odbojkašice Poreča predvođene u prvom redu najiskusnijom Lenom Burilo u utakmicu, te su u sljedeća tri seta pokazale vrlo dobru igru u obrani i napadu.

Redali su se snažni smečevi već nezamjenjive Larise Pauletić i Nike Levak, proradio je i blok Udovičić i Ipse, a u polju je libero Sccoria odrađivala odličan posao, kao i Vranjanin koja je u igru ulazila prvenstveno za igru u obrani pri krajevima setova. Najveći dobitak subotnje utakmice bila je tehničarka, mlada Helena Plazinić koja je pokazala da se na nju itekako može i mora računati.

Unatoč tome što nije imala prave zamjene, odigrala je hrabro i dobro, pokazala je da uz malo iskustva može biti pravo rješenje na mjestu tehničara prve ekipe. Uz ponešto sreće i puno više iskustva naročito kod odlučujućih poena pri kraju setova, nakon 99 minuta igre rezultat je glasio 1:3 (13:25; 25:22; 28:30; 21:25) u korist OK ENNA Vukovar.

Sljedeći tjedan Porečanke gostuju u Kaštelama u zadnjoj utakmici drugog dijela prvenstva protiv ekipe OK Marina Kaštela.

U nedjelju su u Puli nastupile i mlađe kadetkinje koje su igrale dvije utakmice Županijske lige protiv ekipa OK Veruda, koju su pobijedile s 2:1 i ekipe OK Pule, lidera prvenstva, koju su izgubile s 2:0.

Usporedo su igrale i mlađe kadetkinje OK Funtana Vrsar koje su ubilježile također polovičan rezultat pobjeda protiv OK Veruda od 2:0, te poraz od Pule 2:0.
Sljedećeg vikenda igra se zadnje kolo Županijske lige za mlađe kadetkinje kada će se odlučiti koja će ekipa osvojiti četvrto mjesto u Županijskoj ligi, a time i plasman na Međužupanijsko prvenstvo te mogućnost plasmana na završnicu prvenstva Hrvatske, glavni konkurenti za četvrto mjesto jesu ekipe Poreča i Funtana – Vrsar.

Odbojkaški klub Poreč (OK Poreč)

Umjetnička škola Poreč organizira 10. Dane puhača od 5. do 8. ožujka

Zoe Marie Baldo iz porečke Špade u top 32 na Europskom juniorskom prvenstvu