in

Novi poraz porečkih odbojkašica

Unatoč porazu od vukovarskog Odbojkaškog kluba Enna  porečke odbojkašice su u zadnjoj utakmici Superlige, odigranoj proteklog vikenda na parketu Velog Jože, pokazale puno više nego na zadnjim utakmicama. Time su najavile da u predstojećim kvalifikacijama za opstanak u Superligi mogu postići pozitivan rezultat.

U utakmicu koja bodovno nije ništa mogla doprinijeti niti jednoj ekipi Vukovarčanke su krenule puno bolje i riješile prvi set u svoju korist bez puno muke. Nakon seta ugrijavanja, krenule su odbojkašice Poreča predvođene u prvom redu najiskusnijom Lenom Burilo u utakmicu, te su u sljedeća tri seta pokazale vrlo dobru igru u obrani i napadu.

Redali su se snažni smečevi već nezamjenjive Larise Pauletić i Nike Levak, proradio je i blok Udovičić i Ipse, a u polju je libero Sccoria odrađivala odličan posao, kao i Vranjanin koja je u igru ulazila prvenstveno za igru u obrani pri krajevima setova. Najveći dobitak subotnje utakmice bila je tehničarka, mlada Helena Plazinić koja je pokazala da se na nju itekako može i mora računati.

Unatoč tome što nije imala prave zamjene, odigrala je hrabro i dobro, pokazala je da uz malo iskustva može biti pravo rješenje na mjestu tehničara prve ekipe. Uz ponešto sreće i puno više iskustva naročito kod odlučujućih poena pri kraju setova, nakon 99 minuta igre rezultat je glasio 1:3 (13:25; 25:22; 28:30; 21:25) u korist OK ENNA Vukovar.

Sljedeći tjedan Porečanke gostuju u Kaštelama u zadnjoj utakmici drugog dijela prvenstva protiv ekipe OK Marina Kaštela.

U nedjelju su u Puli nastupile i mlađe kadetkinje koje su igrale dvije utakmice Županijske lige protiv ekipa OK Veruda, koju su pobijedile s 2:1 i ekipe OK Pule, lidera prvenstva, koju su izgubile s 2:0.

Usporedo su igrale i mlađe kadetkinje OK Funtana Vrsar koje su ubilježile također polovičan rezultat pobjeda protiv OK Veruda od 2:0, te poraz od Pule 2:0.
Sljedećeg vikenda igra se zadnje kolo Županijske lige za mlađe kadetkinje kada će se odlučiti koja će ekipa osvojiti četvrto mjesto u Županijskoj ligi, a time i plasman na Međužupanijsko prvenstvo te mogućnost plasmana na završnicu prvenstva Hrvatske, glavni konkurenti za četvrto mjesto jesu ekipe Poreča i Funtana – Vrsar.

Odbojkaški klub Poreč (OK Poreč)

Umjetnička škola Poreč organizira 10. Dane puhača od 5. do 8. ožujka

Umjetnička škola Poreč organizira 10. Dane puhača od 5. do 8. ožujka

Zoe Marie Baldo iz porečke Špade u top 32 na Europskom juniorskom prvenstvu

Zoe Marie Baldo iz porečke Špade u top 32 na Europskom juniorskom prvenstvu