in

NOVIGRAD: Na nogometni turnir stigle mlade snage Manchester Cityja, Rangersa, LA Galaxyja…

Foto TZ Novigrad

Manchester City, Monaco, Rangers i LA Galaxy samo su neke od ekipa

koje će se ove godine boriti za naslov Istria Youth Cup turnira

Mlade nade i buduće nogometne zvijezde najpoznatijih europskih klubova došli su na 5. izdanje Istria Youth Cupa. Od 4. do 7. listopada na nogometnim terenima u Novigradu i Medulinu održava se jedan od najznačajnijih međunarodnih nogometnih turnira za kategorije do 16 godina. 160 mladih nogometaša u pet dana odigrat će 16 utakmica koje može pratiti zainteresirana publika, kao i intenzivne treninge uoči zahtjevne nogometne sezone.

Foto TZ Novigrad
Foto TZ Novigrad

Riječ je o klubovima iz samog vrha europskog i svjetskog nogometa koji su na Istria Youth Cup uputili svoje najtalentiranije mlade nogometaše. Za prestižni naslov pobjednika ovogodišnjeg izdanja turnira, u iznimno jakoj konkurenciji borit će se U16 Reprezentacija Hrvatske, FC Basel, AC Monaco FC, FC Rangers, LA Galaxy, Ferencvaros TC, Manchester City FC, FC Red Bull Salzburg.

Zahvaljujući ovom turniru, u Istru i Hrvatsku došla je budućnost samog vrha europskog pa i svjetskog nogometa. Novigrad i Medulin ugostili su svojevrsnu nogometnu „ligu prvaka budućnosti“. Vrlo je vjerojatno kako se među mladim talentima koji će ovih dana istrčati na nogometne terene u dva istarska grada nalazi velik broj onih koji će jednoga dana zaigrati i na najprestižnijem svjetskom klupskom natjecanju. Isto tako, vrlo je izgledno kako se među njima krije bar poneko buduće veliko nogometno ime, koje će jednoga dana biti nogometni idol nekim novim talentiranim „klincima“.

Ovogodišnje pokroviteljstvo Hrvatskog nogometnog saveza, Istarske županije, Grada Pule, Grada Novigrada – Cittanova, TZG Novigrada – Cittanova i TZO Medulina, kao i drugih velikih sponzora poput Aminessa i Arena Hospitality Group, dovoljno govori u prilog sve većoj važnosti ovog turnira, jednog od najznačajnijih u regiji za kategoriju mladih nogometaša.

Turnir će se odigrati kroz dvije skupine, po liga-sistemu, a finale se igra u Novigradu. Po završetku finalne utakmice organizatori će peharima nagraditi tri prvoplasirane momčadi te proglasiti i nagraditi najboljeg igrača, strijelca i vratara turnira.  Raspored i satnica utakmica od 4. do 7. listopada prati se na web stranici turnira www.istriayouthcup.com, a streaming i snimke utakmica svi zainteresirani mogu gledati putem Facebook stranice turnira Istria Youth Cup.

Izvor Turistička zajednica Novigrad

Foto Usluga Poreč

Poreč: Uređuju se javne površine – Sadi se 8.000 zimskog cvijeća

Foto Muzej grada Pazina

Punk pub quiz u Muzeju grada Pazina – Prijavite se s ekipom!