in

NOVIGRAD proglasio najbolje sportaše i klubove u čast Danu grada i sv. Pelagija

Foto Tanja Kocijančić

Proslava sv. Pelagija prilika je Gradu Novigradu svake godine da nagradi i dodijeli plakete zaslužnim sportašima, sportskim radnicima i klubovima. Dodjela je upriličena u jučer, 25. kolooza, u Muzeju Lapidarium, a ovogodišnji dobitnici plaketa za natjecateljsku sezonu 2022./2023. su Erin Radizlović za ostvarene sportske rezultate u natjecateljskoj sezoni 2022./2023., Francesco Ravalico za ostvarene sportske rezultate u natjecateljskoj sezoni 2022./2023. (preuzela plaketu supruga Nicolina), zatim Damir Beletić za dugogodišnji rad i doprinos razvitku sporta, Gordanu Vrcelju za postignute sportske rezultate kao trener kategorije sportaša U-9 Škole nogometa Novigrad-Dajla, te seniorska ekipa Streljačkog društva ‘Gusar’ – za rad i postignute rezultate.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Sportska nagrada “Erik Radin” dodijeljena je Carlu Dunišu za postignute sportske rezultate u mlađoj dobi i Kategoriji U-9 Škole nogometa Novigrad-Dajla za rad i postignute rezultate u
natjecateljskoj sezoni 2022./2023.

Ana Drobnič dobila je priznanje za razvoj sportske rekreacije Novigrađanki i gostiju.

Prigodom dodjele nagrada gradonačelnik Anteo Milos zahvalio se svima koji rade u sportskim udrugama i klubovima, jer su i oni zaslužni za odlične rezultate djece. Djeci je posebno poručio da iza njih stoje njihovi roditelji koji im omogućuju da budu uspješni.

Naglasio je da njihova zajednica jako drži do sporta te na ovaj način žele nagraditi sve mlade sportaše koji svojim izvanrednim rezultatima doprinose ugledu grada, svojih obitelji i klubovima u kojima su izrasli.

Spomenuo je i najboljeg sportaša u povijesti Novigrada, Giovannija Cernogorza, koji je upravo osvojio titulu svjetskog prvaka u trapu te iskoristio priliku da svih pozove na veliki doček organiziran za njega večeras, 26. kolovoza, na Velikom trgu u 20.30 sati.

Foto Tanja Kocijančić

NOVIGRAD: Grad Novigrad nagradio odlikaše i odlikašice s 3.600 eura. Donosimo popis najboljih

Foto Crveni križ

U Pazinu 28. kolovoza akcija darivanja krvi