in

Novigrad ugostio para stolnotenisače iz 6 država: Pripremaju se za Paraolimpijske igre

Foto Grad Novigrad

Početkom ožujka, u novigradskoj sportskoj dvorani održan je međunarodni trening kamp para stolnog tenisa. Sudionici ovog trening kampa pripremali su se za iduća natjecanja kako bi dosegli svoj maksimum, te bili u najboljoj formi za ovogodišnje ljetne Paraolimpijske igre koje će se održati u Parizu, nakon Olimpijskih igara u terminu od 28. kolovoza do 8. rujna 2024.

Na trening kamp u Novigrad stigla je grupa od trideset paraolimpijaca iz Velike Britanije, Izraela, Slovačke, Ukrajine, Srbije i Hrvatske, te su sedam dana proveli zajedno trenirajući.

Foto Grad Novigrad
Foto Grad Novigrad

Pored ostalih stranih paraolimpijaca na trening kampu sudjelovale su i hrvatske zvijezde para stolnog tenisa, osvajačice brojnih odličja i najuspješnija hrvatska parasportska ekipa 2023.godine, Anđela Mužinić Vincetić i Helena Dretar Karić. Anđela i Helena, kao i ostatak paraolimpijaca, bili su oduševljeni uvjetima koji su ih dočekali na pripremama u Novigradu, te su uz sve pohvale za prilagođenost hotela Aminess Maestral i gradske dvorane, iskazali želju da se u Novigradu organizira i međunarodni turnir u para stolnom tenisu.

Kako su u Novigradu pronašli sve uvjete koji ih zadovoljavaju u pripremama za Paraolimpijske igre, govorila je Mirela Šikoronja Ivančin, bivša stolnotenisačica i dugogodišnja Anđelina trenerica: „Prekrasno nam je u Novigradu, fenomenalni uvjeti, dvorana odlična, hotel prekrasan a najvažnije u potpunosti prilagođen osobama u kolicima, zato nam se čini idealno rješenje i za budućnost, za buduće pripreme u Novigradu, na idealnom mjestu. Nije samo odličan hotel i dvorana, nego i okoliš, možemo se pripremati i trenirati i vani, prošetati. U Novigradu smo našli sve uvjete koji nas zadovoljavaju.“. O očekivanjima za predstojeću Paraolimpijadu u Parizu, Mirela je dodala: „Pariz je jako blizu, i  visoko su postavljeni ciljevi, jer naše djevojke Anđela i Helena su prvakinje Europe u paru pa zato očekujemo s pravom ozbiljne rezultate u paru, a Anđela je druga na svijetu i kontinentalna Europska prvakinja u pojedinačnoj konkurenciji, pa uz dobru pripremu nadamo se da ćemo imati i tu razloga za veselje.“.

Ekipa TV Nove snimila je prilog o trening kampu Para stolnog tenisa kojeg možete pogledati u Novigradskoj kronici OVDJE.

Porečki hramovi - Foto Grad Poreč

Nova otkrića iz POREČKE POVIJESTI: Nastavlja se istraživanje rimskih hramova u starogradskoj jezgri

Foto Photo Mix za Pixabay - Ilustracija

POREČ: Policija uhvatila dvojicu stranaca zbog krađe u trgovini