in

Odbojkašice poražene u finalu Zlatne europske lige u Bugarskoj

Foto Facebook Hrvatski odbojkaški savez

Nakon 113 minuta igre u Areni Ruse, u već skoro zaboravljenoj atmosferi punog gledališta i glasnog navijanja, što svakako daje nadu da bi i Europsko prvenstvo u Zadru moglo biti pod istim okolnostima, hrvatska odbojkaška ženska reprezentacija poražena je u finalu Zlatne europske lige od domaćina Bugarske s 1:3 (25:22, 22:25, 127:25, 20:25), osvojivši tako srebrnu medalju.

Bio je to zanimljiv susret prepun rezultatskih preokreta, u kojima su se, nažalost, bolje snašle domaće odbojkašice. Naime, već je prvi set pokazao smjer u kojem će ići ovaj susret, jer su se hrvatske reprezentativke morale svom snagom uprijeti ne bi li vodstvo Bugarki od 14:6 i 17:9 preokrenule, što im je na kraju i uspjelo pa su taj period igre dobile s 25:22.  U drugom vrlo slična situacija, domaće vode s 12:5 no igračice našeg izbornika Danielea Santarellija ponovno rade preokret i u završnici seta vode sa 17:14. Nažalost, Bugarska radi seriju 6-1 za vodstvo 20:18, nakon hrvatskog time outa naše djevojke osvajaju dva poena za 20:20, ali domaće su u naletu i uzimaju taj drugi set. I slijedeća dva nakon toga, vrlo slično.

U trećem setu Bugarska vodi 19:13 i osvaja ga najlakše od svih, s 25:17. Bugarska i u posljednjem setu vodi sa 16:10, pa Santarelli uvelike mijenja sastav, i umjesto startera na poziciji primača-pucača, Ikić i Miloš, ulaze Mlinar i Pavičić, srednju blokericu Dumančić mijenja Šamadan a libera Božičević Sain. Samo su od početne postave u igri do kraja susreta ostale tako korektorica Fabris i organizatorica igre Perić. S tim izmjenama uspio je Santarelli donekle uhvatiti priključak sa suparnicama, ali Bugarke su osjetile priliku za osvajanjem prvog mjesta i nisu je ispustile do kraja.

Libero naše reprezentacije Rene Sain nakon susreta je rekla:

–  Bila je ovo vrlo teška utakmica za nas, znale smo da su Bugarke jako kvalitetna ekipa. Iskoristile su neke naše pogreške u igri, a i publika ih je nosila svojim navijanjem i uvelike pomogla u pobjedi. Nažalost, nismo pokazale svoju najbolju igru u ovom finalu.

Lucija Mlinar, koja igra na poziciji primačice-pucačice, dodala je:

– Ponosna sam na ekipu jer smo u jako kratkom vremenu izgradili igru kojom smo došle do finala Zlatne europske lige. Ostvarile smo cilj, doći do finala. Bugarska je organizirala lijepi turnir, bilo je sjajno ponovno igrati pred publikom, zaista predivan ambijent. Mislim da su nas na kraju samo sitnice dijelile od preokreta i odlaska susreta u peti set. No, ovo nam je dokaz da smo na dobrom putu pred skorašnje Europsko prvenstvo.

Samanta Fabris s 18 poena najučinkovitija u našim redovima, uz nju s po 12 poena Butigan i Miloš, te Ikić s 11 poena, dok je kod domaćih prednjačila Emilija Dimitrova s 19 poena.

U susretu za broncu Španjolska je s 3:2 pobijedila posljednje pobjednice Zlatne europske lige, iz 2019. godine – reprezentaciju Češke.

Izvor Hrvatski odbojkaški savez

bankomat provala eksplozija

Lopovi digli u zrak bankomat u Juršićima i ODNIJELI NOVAC

prometna-policija12 ilustracija policija

ISTARSKA POLICIJA: Vikend sa 17 nesreća i bez teže ozlijeđenih u prometu