in

Odbojkašice Poreča ne daju se unatoč brojnim izazovima

Foto Obojkaški klub Poreč

Ovog tjedna Odbojkaški klub Poreč prolazi kroz niz izazova, no unatoč neuspjesima, ekipe i dalje zadržavaju pozitivan stav i nadu u bolje rezultate.

Prvo, bacimo pogled na naše mlađe kadetkinje koje su se suočile s ekipom OK Funtana Vrsar. Naše su igračice ostale bez bodova, rezultatom 2:0 u setovima (25:14, 25:11). Nakon pada koncentracije polovicom prvog seta, zaista je bilo teško boriti se i vratiti se u igru protiv sjajnih domaćina koje se ipak ispostavljaju kao pretvrda prepreka. Igrale su: Anić, Peteh, Vekić, Martinčević, Vojinović, Mahić, Kozomara, Radanović, Velić, Mihelčić-Šćulac, Čugalj, Došen i Tubaković. Svjesni poraza, nastavljamo tražiti napredak i gledati prema naprijed.
U subotu smo ugostili ekipe male odbojke iz Pule, ali niti ovaj put rezultati nisu išli u našu korist. Nažalost, nismo uspjeli osvojiti set protiv nijedne od ekipa. Protiv OK Pule 1 rezultat je bio 25:4, 25:9, a protiv OK Pule 2 25:20, 25:10. Igrale su: Fabris, Sandalj, Banić, Gudić, Vozila, Kalčić i Ajdari. Bez obzira na rezultat, igračice se nisu obeshrabile i sigurni smo da će iz ovih utakmica ponijeti vrijedne lekcije za buduće izazove.
Naša posljednja utakmica ovog vikenda bila je protiv kadetkinja iz Pazina. Iako smo ostali praznih ruku s rezultatom 25:14, 25:22, 25:17, niti naše igračice, niti naše tribine nisu izgubile vjeru. Borba je trajala do posljednjeg poena, a odlučnost naših, nešto je što stvarno vrijedi cijeniti. Igračice pokazuju puno manje grešaka te da se s njima bolje nose i da kroz njih sigurnim koracima, stalno grabe prema napretku. Igrale su: Anić, Mihelčić-Šćulac, Šarac, Vošten, Lukšić, Popović, Martinčević, Došen i Miloš.
Pohvale svim protivnicama i njihovim trenerima na pokazanom fair playu i sportskom duhu.

Foto Atletski klub Maximvs horvat

Porečki Maximvsi uspješni na utrci Istria100 miles – Marko Horvat nabolje plasirani Hrvat

Foto udruga ATelier Agata

Buje i Novigrad pokreću inicijativu za proširenje kapaciteta Doma za starije i nemoćne osobe