in

OK POREČ startao s treninzima – U goste došla reprezentativka i bivša igračica Rene Sain

Foto Tanja Kocijančić

Odbojkaški klub Poreč počeo je danas, 8. rujna, s treninzima djevojčica osnovnoškolskog uzrasta u školskoj dvorani Finida. Djevojčice su pozdravili u ime kluba dopredsjednik Alen Kalčić i trener Dragan Salapura, a u goste su im stigli u čast novog početka gradonačelnik Loris Peršurić i njegov zamjenik Elio Štifanić, te hrvatska reprezentativka Rene Sain, koji su im poželjeli puno uspjeha u novoj sezoni.

Cvijeće za Rene Sain – Foto Tanja Kocijančić – 8.9.2021. – OK Poreč

Rene Sain se upravo vratila s Europskog prvenstva, kojeg je hrvatska reprezentacija igrala u Zadru i Beogradu, nažalost ispavši prerano iz natjecanja. Rene je donedavno igrala u Francuskoj i trenutno je u Poreču, pa je zajedno sa Sapalurom nakon kratkog uvoda trenirala djevojčice i zaigrala s njima. Klub joj je u ime dobrodošlice poklonio cvijeće.

Mlade porečke odbojkašice s Rene Sain – Foto Tanja Kocijančić

Ove je godine hrvatska reprezentacija bila odlično pojačana s istarskim igračicama – naime u prvoj postavi su uz Rene igrale još i Porečanka Laura Miloš, Samanta Fabris iz Danijela i Matea Ikić iz Pule! Zanimljivo je da su Rene, Laura i Samanta svoje početke u odbojci imale upravo u Poreču.

Rene Sain i trener Dragan Salapura – Foto Tanja Kocijančić

-Uvijek morate puno trenirati, dati sve od sebe i biti nasmijane. Nadam se da će vas put odvesti gdje i mene, poželjela im je Rene.

Pitali smo trenera Sapaluru malo više o početku sezone. U klubu imaju trenutno 60-ak djevojčica, a zajedno s kadetkinjama, jednom kombiniranom sportskom grupom i školom odbojke u Kašteliru ukupno ih je oko 90.

Prvi trening Odbojkaškog kluba Poreč – Foto Tanja Kocijančić

-Danas su krenule djevojčice iz nižih razreda u školi odbojke i mini odbojke, te djevojčice iz viših razreda. Ovisno o uzrastu treninzi se odvijaju dvaput ili triput i polako se pripremaju za županijske lige u mini odbojci i odbojci.

Prošle godine imali smo juniorsku ekipu koja se takmičila u Superligi, ali većina njih je u međuvremenu otišla ili na fakultet ili u druge klubove. Sada smo ostali s kadetskom ekipom koja je ujedno i juniorska i seniorska i više nećemo igrati Superligu. Napravili smo četverogodišnji plan i glavni nam je cilj da u mlađoj dobnoj kategoriji proširimo bazu i onda iz te baze doći do većeg broja kvalitetnijih igračica koje će možda ići stazama Rene, Samante i Laure, istaknuo je Salapura.

Gosti na treningu – Rene Sain i Loris Peršurić – Foto Tanja Kocijančić

Predsjednik kluba Robert Momić poželio je svim djevojčicama uspješnu novu sezonu, ponosno istaknuvši da su na nedavnom europskom prvenstvu igrale u prvoj ekipi igračice potekle iz porečkog kluba – Rene, Laura i Samanta koje su uzor mladim naraštajima. Naglasio im je da će se u radu koncentrirati na rad s mladima.

-Odbojka u Poreču i dalje živi i u skorije vrijeme vjerujem da će se ponovno vratiti u sam vrh, rekao je Momić i zahvalio Gradu Poreču i drugima koji im pomaže. Pozvao je poduzetnike da se priključe njihovom radu, jer novi sponzori su uvijek dobrodošli.  

Za sve zainteresirane potencijalne odbojkašice – sve informacije o terminima treninga i o upisu novih članova možete dobiti na broj telefona 098/854701 ili na mail adresu: tajnik@okporec.hr.

Hrvatska od sutra u crvenom na koronakarti?

poreč decumanus turisti foto tz poreč

HTZ najavio novu turističku kampanju s Googleom – “Thank you”