in

Okončana boćarska prvenstva: Prvaci Đordano Ferenac, Karlo Pavletić i Luka Pastorčić

Natjecanjem u brzinskom i preciznom izbijanju, održanim u Pazinskim Novakima, zaključena su ovogodišnja juniorska prvenstva Istre.

Naslov prvaka u brzinskom izbijanju osvojio je Đordano Ferenac iz Istre Poreč koji je u finalnoj seriji ostvario i najbolji rezultat prvenstva od 30 pogodaka. Titula viceprvaka pripala je prošlogodišnjem pobjedniku Filipu Matijašiću, a brončane medalje trećeplasiranom Adrianu Radoli također iz Pazina, te četvrtom Karlu Pavletiću iz Roča, priopćeno je iz Istarskog boćarskog saveza.

U preciznom izbijanju zlatno odličje je osvojio Pavletić savladavši tek nakon dodatne serije izbijanja u finalu Matijašića. Brončane kolajne su pripale trećeplasiranom Ferencu i četvrtom Samuelu Majcanu iz Vrha. Pavletić je ostvario i najbolji rezultat prvenstva od 19 punata u drugoj kvalifikacijskoj seriji. 

Pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske, koje će se od 10. do 14. srpnja održati u Sinju, stekli su trojica prvoplasiranih u svakoj disciplini.

Luka Pastorčić, mladi boćar Vrha, osvojio je naslov kadetskog prvaka Istre u bližanju i izbijanju u krug na prvenstvu koje je u organizaciji Zajednice boćarskih klubova Grada Buzeta odigrano sa središtem događanja u Ročko Polju.

Nakon što je u četvrtfinalu eliminirao prošlogodišnjeg prvaka Ivana Načinovića iz Labina Pastorčić je u polufinalu pobijedio Luigia Šimca iz Pazina, a u finalu i njegovog klupskog kolegu Matea Ventina. U susretu za 3. mjesto je Šimac savladao Martina Štihovića iz Lindara.

Pastorčić je stekao pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske koje će se od 21. do 25. kolovoza održati također u Ročkom Polju.

Kadetska prvenstva Istre nastavljaju se 29. i 30. lipnja kada će se u Pazinu odigrati discipline pojedinačno klasično, parovi i štafetno izbijanje, a završiti će 4. srpnja ponovno u Ročkom Polju s disciplinama brzinsko i precizno izbijanje. (Izvor IBS)

 

 

FUNTANA: Najprije na plaži ukrao ključ, a zatim “opustošio” hotelsku sobu

SOS ŠAPE POREČ: 22. lipnja skupljaju se donacije za nezbrinute životinje