in

Paolo Baldaš iz Biciklističkog kluba Poreč na Granfondu “Nevio Valčić”, Albert Kiš odvozio Grobnik

Biciklistički cestovni maraton Granfondo Nevio Valčić u Medulinu rekreativnog je karaktera i okupio je  bicikliste rekreativce iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije, Mađarske i Austrije. Organizira se u spomen NEVIJA VALČIĆA, biciklističke legende iz 50-60 godina, dugogodišnjeg člana Biciklističkog kluba u Puli (BK „Uljanik”, „Cement”, „Pula” „Siporex”, sadašnji BK Pula).

Kako javljaju iz Biciklističkog kluba Poreč, na toj je utrci nastupio njihov član Paolo Baldaš.

Utrka GFNV je službeno uvrštena u kalendar Hrvatskog biciklističkog saveza te u međunarodni biciklistički kup za amatere. GFNV2019 nudio je biciklistima sudjelovanje na duljini staze od 100 km koja započinje na području Medulin Rivijere te duž panoramskih itinerara južne Istre prolazi kroz Pulu – Fažanu – Peroj – Mandriol – Cestarska Kuća Bale – Vodnjan – Divšiće – Filipanu – Prodol – Krnicu – Peruške – Dugu Uvalu – Pavičine – Križ – Marčanu – Loboriku – Valturu – Šišan – Šikiće s ciljem u Medulinu.

Ovog vikenda održan je i drugi XCM rekreativni biciklistički maraton na području Grobništine, pod imenom GRO ALPS Bike Marathon u organizaciji biciklističkog kluba Grobnik. Jedini iz poreklog kluba ondje je nastupio Albert Kiš, koji je uspješno odvozio B stazu.

Albert Kiš

Gro Alps – maraton koji je namijenjen za profesionalce i rekreativce, vozio se prolazeći kroz prelijepe pejzaže, singletrackove , širokim šumskim putevima i zahtjevnim spustom dugim 5 km od grebena do Grobničkog polja po kršu i kamenju. Gro Alps Bike Marathon zasiguno nikog nije ostavio ravnodušnim.Vrijeme baš nije bilo pogodno za vožnju,na pola utrke jak je pljusak namočio staze tako da su bile skliske,blatnjave i natopljene.
Na startu same utrke okupilo se 130 natjecatelja iz Hrvatske,Slovenije i Italije.
Natjecatelji su mogli odmjeriti snage na 3 ponuđene staze.
Staza A -82km s visinskom razlikom 2200 metara, staza B-47 km s visinskom razlikom 1.250 metara i staza C 29km s visinskom razlikom 450 metara.

benzinska postaja crpka

Konačno dobra vijest: POJEFTINILO GORIVO

Porečki JK Horizont organizira školu jedrenja za djecu