in

Peršurić: U Fondu za izvrsnost prikupljeno 300 tisuća kuna za sportaše i klubove

Grad Poreč početkom ove godine ponovno je uveo Fond za izvrsnost, koji financijskim sredstvima podržava najbolje sportaše i klubove, a u potpunosti je ispunio svoj cilj – prikupljeno je ukupno 300 tisuća kuna, koliko je bilo planirano ostvariti u tijeku ove godine.

Kako je rekao gradonačelnik Loris Peršurić, njegov zadatak i zadatak njegova tima bio je maksimalno se potruditi kako bi prikupili navedeni iznos, tražeći financijsku podršku od gospodarskih subjekata u gradu. To je od izuzetne važnosti za porečki sport i njegov razvoj, ali i za prisutnost i društvenu odgovornost svih gospodarskih subjekata u gradu. Sredstva u Fondu ove godine prikupljena su tako što je Valamar Riviera donirala 150 tisuća kuna, Privredna banka Zagreb 40 tisuća kuna, a iznos od 110 tisuća kuna preusmjeren je od uštede smanjenja kamatne stope kod PBZ-a, s Grada na Fond za izvrsnost u sportu.

-Kao grad sporta moramo voditi računa o svim aspektima sporta u našem gradu. Možemo reći da smo u Hrvatskoj pri samom vrhu što se tiče broja sportaša u gradu, imamo šest javnih dvorana i više od stotinu polivalentnih i dječjih igrališta. Težit ćemo sve više davanju u sport, u granicama naših mogućnosti, a izgradnjom sportske infrastrukture nastojimo povećati kvalitetu sporta u našem gradu. Osim toga, klubovi i sportaši veliki su ambasadori našeg grada, jer najbolje predstavljaju ime Poreča na europskim i svjetskim natjecanjima, rekao je gradonačelnik i još se jednom zahvalio poslovnim subjektima koji su sudjelovali u financiranju porečkog Fonda za izvrsnost.

Također, gradonačelnik je čestitao svim sportašima i klubovima na ovogodišnjim uspjesima, te im zaželio još puno uspjeha i dobrih rezultata u idućoj godini.

Napomenimo još kako su status sporta, sustav natjecanja, nastupi na svjetskim i europskim prvenstvima, te kategorizacija sportaša kriteriji su na temelju kojih Izvršni odbor Sportske zajednice Grada Poreča odlučuje o raspodjeli sredstava iz Fonda za izvrsnost.

Blagdanska čestitka Lorisa Peršurića gradonačelnika Poreča

Blagdanska čestitka Lorisa Peršurića gradonačelnika Poreča

Više od 1.800 mladih košarkaša i košarkašica stiže u Poreč

Više od 1.800 mladih košarkaša i košarkašica stiže u Poreč