in

Planinarsko društvo Glas Istre obnavlja trail utrku Lupoglav-Korita

Foto PD Glas Istre - Korita

Još su u tijeku prijave na „Memorijalnu brdsku-trail utrku Elvira Putina“ koja će se održati 20. ožujka 2022. godine sa startom u 10:30 iz Lupoglava i trasom koja ide prema Planinarskoj kući Korita (iznad Brgudca). U organizaciji Planinarskog društva Glas Istre održat će se obnovljena trail trka koju je isto planinarsko društvo organiziralo početkom 90-tih prošlog stoljeća. 

„Staza je duga 8,38 kilometara s visinskom razlikom od 655 metara, a skoro cijelim putem trči ili hoda se po označenoj planinarskoj stazi duž prelijepih obronaka Ćićarije te kroz Park prirode Učka. Ovu utrku posvećujemo našoj dragoj i posebnoj planinarki Elviri Putina koja više nije među nama,“ naglasio je predsjednik PD-a Glas Istre Željko Ravnić.

Prijave su još u tijeku i trajat će do 13. ožujka 2022. godine. Trkači se mogu prijaviti na e-mail pd.glas.istre@hps.hr. U mailu je potrebno navesti sljedeće podatke: ime, prezime, spol, kontakt telefon, mjesto prebivališta, veličinu majice i dostaviti mailom potvrdu o uplati startnine. Uplatu startnine u iznosu od 120 kuna možete izvršiti prema naputku:

Primatelj: Planinarsko društvo Glas Istre – IBAN: HR6224070001100226869

Poziv na broj: 20032022 – Opis plaćanja/svrha: Startnina + ime i prezime natjecatelja.

Uplatom startnine omogućit ćete organizatoru da vam pripremi: startni broj, hitnu medicinsku pomoć i HGSS, organizaciju cijele utrke, okrijepu, majicu, ručak u Planinarskoj kući Korita te prijevoz minimalnih osobnih stvari od pozicije starta do pozicije cilja. Start je u 10:30 sati na, lokaciji preko puta restorana ALBA u Lupoglavu. Cilj je kod Planinarske kuće Korita. Natjecatelji tijekom utrke ne smiju zagađivati okoliš. Sav otpad dužni su nositi sa sobom jer tako čuvamo prirodu.

Pozivamo sve sportaše, rekreativce, planinare, šetaće i sanjare da se pridruže u što većem broju i uveličaju ovaj obnovljeni sportsko-rekreativni događaj. Posebna bi nam čast bila kad bi se utrci priključili i nekadašnji sudionici koji su prisustvovali prvoj ili kasnijim utrkama iz 90-tih godina.

Info o utrci potražite na: https://www.pd-glasistre.hr/ ili https://www.facebook.com/pdglasistre.hr

Foto Crveni križ Poreč - Jadranka Radojković

Dobrim djelima vraća zajednici: Jadranka Radojković, volonterka iz Općine Tar-Vabriga

tar općina općinska uprava općina tar vabriga

Općina Tar-Vabriga zapošljava: Traže se četiri djelatnika