in

Pobjednici Triatlona Poreč domaći asevi Željka Šaban Miličić i Vinko Vrebac

I Porečani na triatlonu - Foto Loris Peršurić FB

Danas je održan drugi Plava Laguna 5150 Triatlon Poreč, iz serije Ironman natjecanja, na kojem se gotovo 400 natjecatelja natjecalo u Poreču i Funtani u 1,5 km plivanja, 40 km bicikliranja te 10 km trčanja.

velik broj sudionka triatlon 5150 plava laguna poreč
Start kod hotela Parentium – Foto Loris Peršurić Facebook

Utrka je započela u Zelenoj laguni, ispred hotela Parentium, dionicom plivanja koju je otežavao snažan vjetar, zatim se nastavila ispred hotela Molindrio, od kuda je krenula biciklistička trasa sve do Funtane i natrag te završila trčanjem od Molindria preko Plave lagune, sve do carinskog gata u centru Poreča i natrag.

loris peršurić porečani triatlon 10-10-2021
Foto Loris Peršurić Facebook

Pobjednici Plava Laguna 5150 Triatlona Poreč ove su godine domaći asevi Željka Šaban Miličić (pro) i Vinko Vrebac iz Triatlon Kluba Swibir. Vinko Vrebac utrku koja se sastoji od 1.5 km plivanja, 40 km bicikliranja i 10 km trčanja, završio je u svega 2 sata i 6 minuta ispred drugoplasiranog talijana Alessandra Fagherazzia. Željka Šaban Miličić bila je danas, kao i na 5150 Triatlonu Poreč 2019. godine, najuspješnija u ženskoj konkurenciji i utrku je završila za 2 sata i 11 minuta. Najbolja rekreativka bila je Poljakinja Alicja Pyszka – Bazan, ispred Talijanke Ludovice Rossi koja je poručila kako je utrka bila teška, posebice s obzirom na snažan vjetar koji se posebno osjećao na dionici plivanja.

željka šaban pobjednica triatlon poreč 2021
Željka Šaban – pobjednica – Foto Plava laguna

Nakon utrke Željka Šaban Miličić je naglasila kako je zadovoljna što se nakon ozlijede leđa vratila u formu: “U ovoj utrci dala sam sve od sebe i sretna sam jer se moj trud isplatio. U utrci je definitivno pobijedila glava jer sam Poljakinju, koja je vodila u plivanju i biciklu, stisla u prvih pet km trčanja te sam je pretekla u samom centru Poreča, nakon čega sam zadržala prednost.“

Vinko Vrebac rekao je kako uživa trčati u Poreču, na domaćem terenu: “Sretan sam i ponosan naravno s prvim mjestom. Bilo mi je dosta teško pratiti koliko sam bolji od konkurenciji s obzirom da su većinom bili strani trkači koje ne poznajem dobro, no rezultat svakako veseli.“

poeč plava laguna triatlon 10-10-2021
Pobjednik triatlona – 10-10-2021 – Foto Plava laguna

Iza Gorana Vrusa, direktora utrke je puno dobro obavljenog posla pa je poručio kako je zadovoljan s ovim, drugim po redu 5150 Triatlonom: „Zadovoljni smo ovim drugim po redu triatlonom koji se po licenci Ironman grupe održao u organizaciji Plave Lagune. Pred nama su za sljedeću godinu još veći izazovi jer iz godine u godinu želimo pred sebe postaviti što više ciljeve. Drago nam je da smo natjecateljima pružili nezaboravno iskustvo koje će pamtiti te smo se pritom svi dobro zabavili“..

plava laguna triatlon 2021 plivanje
Foto Plava laguna 10-10-2021

Osim što je ovo sjajan sportski, triatlon je i izvanredan turističko promotivni projekt. Reportaže s triatlona bit će emitirane na 40 kanala sa dosegom u 168 država i 1.457.000 domaćinstava diljem svijeta, dok će on line distribucija reportaža doseći ukupno 856 milijuna korisnika diljem svijeta, posebice s naglaskom na naša glavna emitivna tržišta. Ukupno milijun natjecatelja godišnje natječe se pod brendom Ironman, dok web stranica Ironman.com ima godišnje gotovo 32 milijuna posjeta. Sve to govori o važnosti Ironman platforme za promociju Istre i Hrvatske.

plava laguna triatlon biciklizam 2021
Foto Plava laguna 2021.

Događanje podržavaju Hrvatska turistička zajednica, Grad Poreč, TZ Grada Poreča, Općina Funtana, TZ Općine Funtana, TZ Istarske županije i brojni drugi sponzori, priopćeno je iz Plave lagune.

Za više informacija o IRONMAN brendu i globalnim serijama događaja posjetite www.ironman.com i društvene mreže:

https://www.instagram.com/5150croatia/
https://www.facebook.com/5150Croatia

bicikl prometna nesreća

U prometnoj nesreći u Bujama teško ozlijeđena biciklistica

trgovina supermarket hrana

Zbog kancerogenog pesticida: Pogledajte popis svih 50 proizvoda koji su povučeni s polica u tri mjeseca