in

Počela biciklistička utrka Istrian Spring Trophy 2023. – U petak startaju u 11 h u Zelenoj laguni

Foto Mario Stiehl - Istrian Spring Trophy

Danas, 10. 0žujka, s početkom u 11 sati ispred Hotela Parentium vozače čeka start 153 km duge rute s osobito izazovnim točkama kao što je to pružni prijelaz u Kanfanaru ili spust kod Lima, oko 139 km utrke.

Prva utrka u Vrsaru - Foto Istrian Spring Trophy
Prva utrka u Vrsaru – Foto Istrian Spring Trophy

Jučer je pojedinačnim kronometrom (TT) započela krunska utrka Istrian Spring Trophiesa, istoimena i 19. po redu utrka Istrian Spring Trophy 2023. Na vrsarskom aerodromu Crljenka tako je svih 175 natjecatelja prošlo svoju borbu sa satom u kojoj je na odvoženoj etapi od 1,5 km najbrži bio Švicarac Jan SOMMER iz Swiss Cycling Teama s vremenom od 1:44,18. On je ujedno i jučerašnji nositelj žute majice. Drugi, ujedno i nositelj plave majice bio je Gruel THIBAUD iz francuskog teama Grouprama FDJ, dok je treći i nositelj zelene majice bio Oded KOGUT, Israel Tech Academy.

Pobjednik SOMMER nakon pojedinačnog kronometra izjavio je kako nije razmišljao o pobjedi, već samo o brzini:

Bio sam koncentriran samo da vozim što brže. Dao sam sve od sebe, a kratka etapa kronometra što je čini težom meni nije smetala. Moram priznati i da još nikada nisam vozio po aerodromu tako da mi je danas bilo odlično, kazao je.

Inače, kronometar u biciklizmu predstavlja ekipno ili pojedinačno zasebno natjecanje ili natjecanje u okviru višeetapne, odnosno višednevne utrke kao što je to i 19. Istrian Spring Trophy.

Danas s početkom u 11 sati ispred Hotela Parentium vozače čeka start 153 km duge rute s osobito izazovnim točkama kao što je to pružni prijelaz u Kanfanaru ili spust kod Lima, oko 139 km utrke.

Proglašenje pobjednika zakazano je za 15.30 sati na pobjedničkom stageu u Funtani gdje se nalazi i cilj sutrašnje etape.

mjerenje brzine Ilustracija - Foto Policijska uprava vukovarsko-srijemska mup mjerenje brzine

Radari u Istri u petak 10. ožujka 2023.

Foto Istarska županija - U Krasici dodjela maslinarskog vodiča Flos Olei

FLOS OLEI: Istra opet među najboljim maslinarskim regijama na svijetu