in

Počinje turnir Dream Cup Poreč – Stiže 1.200 malih nogometaša iz četiri države

U porečkoj Zelenoj laguni za vikend će se održati  6. izdanje nogometnog turnira Dream Cup Poreč. U ovogodišnjem turniru nastupati će 68 momčadi iz 4 države, koje će se natjecati tri uzrasne kategorije, do 9, 11 i 13 godina. Natjecat će se dosad rekordni broj mladih nogometaša, njih gotovo 1.200, uz koje dolazi 100-ak trenera te velik broj roditelja i pratnje.

Posebnost ovogodišnjeg Dream Cupa je dolazak momčadi iz dalekog SAD-a, točnije iz San Francisca u Kaliforniji. Nogometni klub Burlingame SC se opet vraća u Poreč, te će Dream Cup nakon 2019. godine i nastupa momčadi iz Kine, ponovo biti jedan od rijetkih turnira u regiji s predznakom interkontinentalnog. Uz njih, na turniru nastupaju momčadi iz Austrije, Slovenije i Hrvatske, od kojih nekoliko prvoligaških nogometnih akademija te ponajbolje škole nogometa amaterskih klubova iz regije i cijele države. 

Turnir se održava u suradnji s Nogometnim klubom Jadran Poreč, uz potporu turističkih zajednica Poreč i Funtana. Iz godine u godinu povećava broj sudionika i noćenja koja se ostvaruju u Poreču i okolici, te se veliki broj momčadi vraća na turnir, čime se potvrđuju turistički potencijal i ljepote Poreštine. 

trgovina dućan unsplash

Niz proizvoda povukli s polica zbog štetnih sastojaka – Eko namazi, vegetarijanske pljeskavice, dodatak prehrani…

dan grada novigrada 2022

NOVIGRAD poziva: Predložite kandidate za dobitnike gradskih priznanja