in

Pokrenut projekt “Istra Kup” u preponskom jahanju – Donosimo rezultate najboljih mladih jahača

U nedjelju, 1. svibnja, na prekrasnom travnatom terenu općine Barban, u organizaciji Konjičkog kluba Astra iz Labina, Hrvatskog konjičkog saveza, Konjičkog saveza Istarske županije, Turističke zajednice Barban i brojnih sponzora, održan je prvi od šest najavljenih turnira Kupa Istre u preponskom jahanju. Prelijepa suradnja klubova i brojnih sponzora osigurala je potrebnu opremu za natjecanje.

Zahvaljujući zalaganju brojnih pojedinaca i istarskih klubova, ove je godine pokrenut projekt „Kup Istre“ kako bi pružili mladim jahačima i mladim konjima mogućnosti treniranja, poboljšanja vještina i sposobnosti te napredovanja u ovom zahtjevnom sportu. Troškovi odlaska na natjecanja izvan županije izrazito su visoki, što uvelike otežava napredak natjecateljima. Glavni je cilj dodatno popularizirati ovaj sport u našim krajevima i omogućiti svim jahačima idealne uvjete za napredak.

Veliki broj prijavljenih natjecatelja, koji broji čak 60 startova na početku ovogodišnjeg 1. Kupa Istre u preponskom jahanju, dodatna je motivacija za organizatore ali i za same jahače. Veća konkurencija svakako predstavlja motivaciju za poboljšanje osobnih dostignuća a time i kvalitetu cjelokupnog sustava natjecanja.

Nedostatak organiziranih i povezanih natjecanja potaknuo je nekolicinu konjičkih klubova u Istri da započne s ovim projektom.

Jahače preponskog jahanja u Istri očekuje uzbudljiva natjecateljska sezona daljnjih kola Istra Kupa koji će se održati u Labinu, Žminju, Poreču i Medulinu.

Najbolji jahači za poredak Istra Kup kategorijama:

Jahači S1 do 16god Talent tour:

1. Matticchio Mia

2. Kovačević Lana

3. Štoković Lana

Jahači S1 do 21god Bronce tour:

1. Matić Mia

2. Dujmović Ana

3. Đurović Mia

Jahači S1 od 21god Silver tour:

1. Štoković Lucija

2. Haber Suzana

3. Ilijevski Julija

Jahači S2 ili više Gold tour:

1. Juras Darko

2. Kanjir Ana

3. Labinjan

Foto Vinistra - Neven Jurjak

Dodijeljene nagrade najboljim vinarima Vinistrinog ocjenjivanja

Ilustracija - Foto Crveni križ Poreč

TAR: Mjerenje šećera u krvi i tlaka u sklopu Tjedna Crvenog križa