in

PORAZ U GOSTIMA: Poreč pružio Nexeu jako dobar otpor

Foto RK Nexe - Utakmica Nexe potiv RK Poreč

U prvom kolu ,Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka , Porečani su gostovali u Našicama i odigrali dobru utakmicu, te pružili dobar otpor Nexeu.

Foto RK Nexe - Utakmica Nexe potiv RK Poreč
Foto RK Nexe – Utakmica Nexe potiv RK Poreč

Nexe je otvorio s 3:1, no Poreč se vratio u igru obranama David Vladića. U 15. minuti kontrom Matije Cara Poreč je stigao na minimalan zaostatak (5:6). Niz grešaka i obrana držali su mreže mirnima s obje strane sljedećih pet minuta, a post od pogodaka prekida Marko Bajan sa linije sedam metara za 6:6. Dorian Markušić postiže prvi gol za Našičane nakon šest minuta, ali i dalje Nexe ne lovi brzinu što porečki rukometaši iskorištavaju za prvo vodstvo od 8:7. Upravo je naš bivši igrač, Luka Moslavac, vratio Nexe u minimalno vodstvo s kojim su otišli na odmor.

Početkom drugog poluvremena domaći igrači stvaraju seriju 3-0 za 15:11, a najviša prednost koju su imali bila je 19:13. Uz dvije obrane Brune Ćopića Poreč se ponovno vratio, smanjujući razliku na samo dva gola (18:20). Golom Petra Krupića stigao je Poreč i na minus jedan, no Nexe pojačava tempo u samoj završnici i bježi na 25:20. Do kraja susreta Poreč je uspio ublažiti poraz za konačnih 26:23.

Kod Porečana je kapetan Matija Rađaković zabio 5 golova, Petar Krupić je dodao nih 4, u redovima Nexea ponajbolji su bili Fahrudin Melić sa 6 pogodaka, jedan manje zabio je Aleksandar Bakić, dok se je Tomislav Severec 4 puta upisao u listu strijelaca.

Trener Ilija Lovrinović zadovoljan je sa pokazanim na terenu, a evo njegovih riječi :“Dečki su odigrali jako dobru utakmicu, onaj plan što smo imali smo i ispunili, držali smo utakmicu do kraja u neizvjesnosti. Nexe je bio bolji za 3 gola i na tome im čestitam,mi ovo moramo što prije zaboraviti i okrenuti se Karlovcu i kupu.”

Petar Krupić imao je jako slično viđenje utakmice kao i trener Lovrinović: “Odlična utakmica s naše strane na teškom gostovanju u Našicama, borili smo se 60 minuta i išli smo na glavu znajući našu kvalitetu. Uz odličnu obranu i dobar napad držali smo se do 53 minute i u 56 minuti smo spustili na -2 ali Nexe je to odlično zatvorilo i na kraju slavilo s 3 razlike. Mi se okrećemo prema kupu u Karlovcu i nadamo se da ćemo nastaviti u ovom pravcu.”

Paket24 Premijer liga-Liga za prvaka 1.kolo

Nexe – Poreč 26:23(11:10)

Nexe: Kuzmanović 1 obrana( 1/1), Radovanović 12 obrana( 12+0), Račić,Bakić 5, Mileta, Sršen 1, Manci Minčević 1, Blažević, Velkavrh, Severec 4, Godec, Moslavac 3(2+1), Tomić, Melić 6(3+3), Markušić 3, Pribetić 3

Sedmerci: 4/4

Isključenja: 10 minuta( Blažević 2, Severec 2, Godec 2, Melić 2, Pribetić 2)

Poreč: Aleksić, Vladić 7 obrana, Ćopić 4 obrane + 1 gol, Popović, Krajcar 3, Car 3, Petrov, Boka, Krupić 4, Malinarich 1, Rađaković 5(2+3), Čipraka, Ikanović 1, Bajan 1(0+1), Bošnjak 3, Ljubić 1

Sedmerci: 4/5

Isključenja: 8 minuta( Krajcar 2, Petrov 2, Malinarich 2, Bošnjak 2)

autor: Rukometni klub Poreč

Rocco Žiković potpisao novi ugovor s REd Bullom Salzburg - veljača 2023 - Foto privatni arhiv

FUNTANA: Rocco Žiković produžio ugovor s Red Bull Salzburgom na još četiri godine

Ilustracija - Foto Vatrogasci Poreč

POREČ: U Radmanima u požaru izgorjele domaće životinje