in

Poreč bez bodova iz Velike Gorice

Foto Rukometni klub Poreč

Rukometaši Poreča nisu uspjeli u Gorici stići do novih bodova u Ligi za prvaka. Goričani su u vrlo zanimljivom susretu slavili 25:23 (13:11) i tako preuzeli četvrtu poziciju na tablici. 

Poreč je dobro otvorio susret (2:0), i držao to vodstvo uz sjajno izdanje Davida Vladića koji je bio na 55% obrana (5/9). No, greške u napadu onemogućile su da se naši igrači dodatno odvoje od domaćina što Gorica i iskorištava. Od minus dva, Gorica je došla do prvog vodstva u 21. minuti preko Maksimilijana Jurića i natjerala Poreč u lov koji je trajao do odlaska na odmor (13:11).

U uvodnim minutama nastavka, Matija Rađakovića vraća egal (14:14), a sjajan Petar Krupić zaredao je tri gola i u 40. minuti vratio Poreču ono početno vodstvo od +2 (17:15). No gotovo 12 izgubljenih lopti u cijelom susretu nisu išle na ruku te je Gorica ubrzo ponovno ulovila priključak te u posljednjih deset minuta susreta ponovno povela (22:21). Upravo taj trenutak je bio ključan jer su se na to nadovezale obrane protivničkog vrata i +1 je otišlo u +3 Gorice koji Poreč nije uspio uloviti do kraja, iako je bilo prilika i za to.

Najefikasniji kod Poreča bio je Petar Krupić s devet pogodaka, dok je četiri dodao Arman Ikanović. Na vratima je David Vladić upisao šest obrana, a Bruno Ćopić njih četiri. Goricu je do slavlja vodio Jakov Dujić s osam zgoditaka, a vratarski tandem Sladoljev-Turčić sakupio je šest obrana.

Posebno hvala našim Šajete boysima koji su nas došli podržati u Goricu!

U sljedećem kolu u Poreč stiže našički Nexe, a utakmica je na rasporedu u petak, 24. ožujka, s početkom u 19 sati.

“Mislim da smo odigrali pravu mušku utakmicu. Par gluposti u napadu pred kraj susreta su nas koštale. Ne mogu ništa zamjeriti dečkima, bili su borbeni. Gorica je bila bolja za ta dva gola i na tome im čestitam. Na nama je da se sada od ponedjeljka koncentriramo na ono što nam dolazi, a to je Nexe”, rekao je nakon utakmice trener Ilija Lovrinović.

Najbolji strijelac Petar Krupić također je dao svoje viđenje susreta: “Teško gostovanje i teška utakmica u Gorici. Borba je bila tu, ali uz puno tehničkih grešaka i podrmanim rosterom nismo mogli uzeti dva boda u gostima. Nastavljamo naporno trenirati, a sljedeća utakmica je doma protiv Nexea.”

Paket24 Premijer liga, Liga za prvaka, 5. kolo:
HRK Gorica – RK Poreč 25:23 (13:11)

Gorica: Turčić 2 obrane (2+0), Sladoljev 4 obrane (4+0); Cvitaš, Turkalj, Dujić 8, Goričanec, Jurić 2, Šalić, Čakarić 6, Solariček, Jozepović, Malin 4/4, Franković 1/3, Barišić, Tomljanović 3/9, Cikatić 1/2
Sedmerci: 5/5
Isključenja: 10 minuta (Franković 4, Barišić 2, Tomljanović 2, Cikatić 2)

Poreč: Vladić  6 obrana (6+0), Ćopić 4 obrane (4+0), Matošević; Muranović, Krajcar 2, Car 2, Petrov, Boka, Krupić 9, Malinarich, Rađaković 3, Čipraka, Ikanović 4, Bajan, Bošnjak 1, Ljubić 2
Sedmerci: 3/3
Isključenja: 10 minuta (Car 4, Petrov 2, Ikanović 4)

Izvor: Rukometni klub Poreč

voda pixabay špina ilustracija

Bez vode 20. ožujka dio Poreča

akcija darivanja krvi

U utorak u Pazinu akcija darivanja krvi