in

POREČ: Čista pobjeda protiv Splita

Duh porečke odbojke i dalje živi. Porečanke pobjeđuju onda kad je to najteže, za razliku od nekih prošlih ekipa Poreča, sada to rade „glatko”. Utakmicom protiv Splita i čistom pobjedom od 3:0 (19; 23; 17) za nešto više od sat vremena igre djevojke su napravile prvi korak prema ligi za prvaka.

Trener Cristian Piazzese imao je pred ovu utakmicu sve samo ne dobru situaciju. Nažalost nakon odustajanja ponajbolje porečke odbojkašice Lene Burilo, ovaj tjedan ekipu je morala napustila i Morgan Broke Marie, što je pripremu za utakmicu s OK Split učinilo izuzetno teškom.

Na radost ljubitelja odbojke pokazalo se da izuzetno kvalitetan i naporan rad na treninzima donosi nagradu, a to su porečke mlade odbojkašice pokazale na terenu te u potpunosti opravdale povjerenje i vjeru u njihovu spremnost, znanje i kvalitetu.
Utakmica je protekla u znaku Porečanki koje su borbenošću i zalaganjem u prva dva seta pokazale da žele samo jedno – pobjedu.
Od prve lopte su postavile ritam igre, Splićanke su pokušavale na sve načine doći do vodstva i preokreta ali najviše što su uspjele u prvom setu je doći do poena zaostatka (19:18). Nakon minute odmora i savjeta trenera cure čine seriju 6:1 za pobjedu u prvom setu.
Drugi set protekao je u nadmoćnoj igri Porečanki. Prvo veće vodstvo bilo je (8:2), zatim (12:4) i (20:13) slijedio je trenutak opuštanja – neiskustva, što maksimalno koriste gošće koje čine seriju od 6:0 i dolaze do -1 poena (21:20) čime se ulazi u napetu završnicu drugog seta.

Nakon toga slijede dvije serije po 3 poena, prvo Porečanke dolaze u vodstvo 23:19, da bi Splićanke uzvratile i izjednačile na 23:23, na što domaći trener poziva time aut, smiruje djevojke, što je bilo dostatno za sljedeća dva porečka poena i pobjedu u drugom setu.
Treći set započeo je sigurnim vodstvom Poreča od 3:0, zatim 7:2, nakon čega trener gošći zove time aut. I kad se već pomislilo da su se Splićanke predale započela je njihova igra, te dolaze u prvo ozbiljnije vodstvo u cijeloj utakmici i u trećem setu (11:14). Trener Piazzese na to zove time aut, „stavlja stvari na svoje mjesto” i Porečanke čine seriju 8:0, prelaze u sigurno vodstvo (19:14), a zatim lagano završavaju set rezultatom 25:17.
Ovom je pobjedom OK Poreč došao do četvrtog mjesta Superlige i osigurao mirniji nastavak prvenstva.

Međutim najveća pobjeda je definitivni dobitak mladih igračica prve šestorke Erike Momić, Lee Banko, Vekić Mateje (2002 god.) uz još mlađe ali i iskusnije Larisu Pauletić i Rebeccu Scoria (2003 god.) koje uz iskusnu Ilariju Angelleli i Bedart-Ghani Yaasmeen mogu pokazati svu svoju kvalitetu.

Mora se istaknuti isto tako da svoju priliku dobivaju sve više i Nina Boras (2002.) i najmlađa Ema Poropat (2005.), što je najveći dobitak ovog dijela prvenstva i teške situacije u kojoj se našao klub krajem prošle takmičarske sezone.

Ekipa Poreča nastupila je u sastavu: Nina Boras, Bedart – Ghani Yaasmeen, Lea Banko, Erika Momić, Mateja Vekić, Rudy Renko Ilić, Ema Poropat, Larisa Pauletić, Ilaria Angelleli, Helena  Plazinić, Nataša Miletić i Rebecca Scoria. Trener Cristian Piazzese.


Pred ekipom Poreča su dvije utakmice u Slavoniji. Naime, sljedeću prvenstvenu utakmicu Poreč igra u Vukovaru sljedećeg vikenda, dok su izvučeni i parovi osmine finala Kupa Hrvatske (Kup Snježane Ušić), a protivnice su ekipa ŽOK Ferivi Všnjevac iz Osijeka članice 1.B lige istok, koja bi se morala igrati u srijedu 18.12. tri dana nakon gostovanja u Vukovaru.

Izvor: Odbojkaški klub Poreč (OK Poreč)

Prijem za Paola Palminterija, Generalnog konzula Italije u Rijeci na odlasku

Čak 9 medalja za mažoretkinje Višnjana i Tara