in

Poreč danas, 22.10, protiv Bjelovara traži nove bodove

Foto Rukometni klub Poreč

Nakon reprezentativne stanke, rukometaši Poreča ponovno se vraćaju Paket24 Premijer ligi. Kao i prije dva tjedna, pred Porečanima je domaća utakmica, a u goste stiže Bjelovar. Utakmica je na rasporedu u subotu, 22. listopada, s početkom u 19 sati. Live stream bit će dostupan na YouTube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza. 

Rukometaši Poreča prije dva tjedna vratili su se pobjedama u najvišem rangu slavljem nad KTC-om 30:24. Nakon par dana odmora te nešto više od tjedan dana treninga, igrači Ilije Lovrinovića snage će odmjeriti s dobro znani protivnikom, Bjelovarom. Bjelovarčani su u novu sezonu krenuli pobjedom nad Trogirom nakon čega su uslijedila tri poraza. Samopouzdanje igračima Josipa Pećine vraćeno je nakon odličnog izdanja protiv Sesveta. Naime, u petom kolu Bjelovar je bio nadomak velike pobjede nad jakim Sesvećanima, ali Davor Gavrić je ipak osigurao remi i podjelu bodova.

Bjelovar se uoči ovog susreta nalazi na predzadnjem mjestu tablice, no rezultate ne govore uvijek o kvaliteti momčadi.

“Pred nama je još jedan težak susret, dolazi nam Bjelovar. Bjelovarčani imaju dobru momčad, a Pogotovo su jaki na vanjskoj liniju koja je vrlo iskusna. Ovaj tjedan smo se pokušali spremiti što bolje i očekujem da će se moji dečki bacati za svakom loptom. Pozivam navijače da u što većem broju dođu u dvoranu i podrže nas”, rekao je uoči utakmice trener Poreča Ilija Lovrinović.

S trenerom se slaže i Arman Ikanović koji ističe da će Poreč dati sve od sebe da bodovi ostanu kod kuće iako će Bjelovar sigurno doći željan novih dobrih rezultata.

“Nakon reprezentativne stanke dolazi nam Bjelovar. Nadam se da ćemo ponoviti rezultat od prije dva tjedna i doma uzeti nove bodove. Očekujem da Bjelovar dolazi sa željom da nam pomrsi račune, no samo ako im mi to dopustimo. Dobro smo se pripremali za ovaj susret i spremni smo dati sve od sebe. Pozivam sve naše simpatizere i navijače da dođu u dvoranu i podrže nas u što većem broju.”

A to da Bjelovar dolazi spreman na borbu i željan novih bodova potvrđuje i njihov vratar Dubravko Grgić koji je za web stranice HRS-a također najavio susret.

“Putujemo u Poreč puni optimizma i dobrog raspoloženja. Utakmica protiv Sesveta nam je vratila samopouzdanje te se nadamo da ćemo se kući vratiti s vrijednim bodovima.”

Ovo će biti 18. međusobni susret ove dvije momčadi. Poreč je do sada slavio deset puta, dok je Bjelovar bio sretnije ruke osam puta. U posljednja tri slavio je Poreč, a Bjelovar je zadnji put slavio na svom terenu u studenom 2019. Poreč je od Bjelovara kod kuće izgubio samo jednom od devet susreta, a to je bilo davne 2010. 

Autor: Rukometni klub Poreč

Foto OŠ V. Nazora Vrsar

VRSAR: Zlato i pehar za učenice OŠ V. Nazora na natjecanju u krosu

mobitel pixabay ilustracija

Policija upozorava na prijevaru: Ne javljajte se na ove brojeve