in

POREČ: Darijan Živolić i Dino Jermaniš novi su igrači Istre

Darijan Živolić, aktualni svjetski prvak u brzinskom izbijanju

Nakon što su u prethodnoj sezoni zaustavljeni u polufinalu 1. Hrvatske boćarske lige, od sljedeće sezone Superlige, Boćarski klub Istra Poreč u prijelaznom je roku pojačao svoju momčad s dva igrača te ponovno najavio borbu za najviše pozicije u hrvatskom boćanju.

Nakon pet godina ponovno se u dres porečke momčadi vraća Darijan Živolić, aktualni svjetski prvak u brzinskom izbijanju koji se zlatom okitio 2019. godine u turskom Mersinu te osvajač svjetske bronce u štafetnom izbijanju na istom prvenstvu u tandemu s budućim suigračem u dresu Istre, Brunom Kraljićem.

– Drago mi je da se nakon pet godina ponovno vraćam u Istru Poreč, klub u kojemu sam se afirmirao kao igrač i s kojim sam doživio puno lijepih trenutaka i uspjeha. Odlučio sam se na ovaj korak jer u ovoj momčadi i projektu kojega mi je klub predstavio vidim potencijal borbe za naslov prvaka Hrvatske, a vjerujem i da ćemo biti konkurentni i na europskoj razini.

Drugi igrač koji je pristigao u redove porečkih boćara je Dino Jermaniš, igrač trećeligaša Selca Bračana.

– Velika mi je čast postati dio kolektiva Boćarskog kluba Istra Poreč, kluba s dugom tradicijom i bogatom poviješću. Svjestan sam da me u Poreču čeka neka drugačija uloga i razina negoli u dosadašnjem klubu, a uz to i niz kvalitetnih i iskusnih suigrača, no spreman sam iskoristiti priliku i opravdati ukazano povjerenje svojim igrama na terenu.

Komentar na prijelazni rok dao je i sportski voditelj kluba Sandro Jurman, koji kaže kako je ova momčad snažnija od one u protekloj sezoni.

– Prijelazni rok smo odradili ciljano te smo zadržali kostur momčadi koji je u prethodnoj sezoni suvereno vladao sjevernom skupinom 1. HBL, a uz to smo detektirali i gdje su nam potrebna pojačanja kako bi u borbi za titulu bili još konkurentniji. O Darijanu ne treba trošiti previše riječi budući da je jedan od najboljih hrvatskih boćara posljednjih godina, višestruki osvajač medalji na velikim europskim i svjetskim smotrama i nekadašnji svjetski rekorder u štafetnom izbijanju. 

Dino je igrač kojeg je Istra pratila već neko vrijeme, radi se o mladom igraču koji ima potencijal za igranje na visokoj razini. Vjerujem da će iskoristiti šansu koju smo mu omogućili i da će uz dobar rad biti dugoročno rješenje za naš klub. Na kraju, mislim da možemo biti zadovoljni prijelaznim rokom, budući da smo u naše redove doveli ciljanja pojačanja i u potpunosti zadovoljili namjeru uprave kluba za pojačanje momčadi.


Ždrijeb za Superligu održat će se na Velikoj nagradi Pazina, koja je na rasporedu 7. i 8. kolovoza, a nadamo se kako će ove jeseni nakon gotovo dvije godine publika imati priliku ponovno uživati u igrama najboljih hrvatskih boćara.

Boćarski klub Istra

SVJETSKI DAN ZAŠTITE PRIRODE: Poreč jedan od najaktivnijih gradova po pitanju zelenih projekata

ljekarna apoteka ilustracija foto pixabay

Poznati lijekovi povlače se iz hrvatskih ljekarni