in

POREČ dobio prvaka Hrvatske u plivanju, klub osvojio sve medalje

Foto Klub daljinskog plivanja Poreč

U Omišu je 16. rujna održano Prvenstvo Hrvatske na 10.000 metara na otvorenim vodama, koje je ujedno bilo i posljednja utrka CRO CUP-a 2023. U muškoj konkurenciji prva tri mjesta osvojili su plivači KDPSR-a ”Poreč”.

Pa je tako novi prvak Hrvatske postao porečki plivač Marin Mogić, drugoplasirani je Ivan Cetina, dok je treće mjesto zauzeo Mauro Bobanović. Bila je ovo dosad nezabilježena dominacija plivača jednog kluba na Prvenstvima Hrvatske. Nažalost u ženskoj konkurenciji nije mogla nastupiti Matea Sumajstorčić koja je s reprezentacijom bila u Grčkoj na Mediteranskim igrama na pijesku. Tako nije mogla ponoviti prošlogodišnji uspjeh i osvajanje sva četiri naslova državne prvakinje (ostala je na tri naslova).
Utrka na 10.000 metara je, uz onu na 4.000 metara koja se također plivala u Omišu, bodovana i za CRO CUP. U utrci na 4.000 m pobjednica je bila članica porečkog kluba 14-godišnja Ana Bobanović, koja je na cilju bila najbrža u obje konkurencije (muškarci i žene). Drugi je u cilj stigao također porečki plivač Jan Karuza, koji je tako pobijedio u konkurenciji muškaraca.


-Jedina utrka u kojoj se nismo penjali na pobjedničko postolje bila je 1.000 metara u ženskoj konkurenciji, jer nije bilo Matee. U ukupnom poretku CRO CUP-a naša muška i ženska ekipa zauzele su druga mjesta iza KDP ”Donat” iz Zadra, dok je trećeplasirani u obje konkurencije bio Split, poručili su iz porečkog plivačkog kluba.

Foto Policijska uprava istarska i primorsko-goranska eko akcija čišćenja podmorja policija mup ronioci

Istarski policijski ronioci čistili podmorje i dali svoj doprinos čišćem Jadranu

Foto Atletski klub Mximvs - Luka Košeto

Član porečkih Maximvsa Luka Košeto osvojio medalju i mjesto u reprezentaciji