in

POREČ domaćin Europskog prvenstva u judu – Hrvatska mora obraniti čak dvije bronce

Ilustracija

Tihea Topolovec i Zrinka Miočić osvajačice su brončanih medalja na ovogodišnjem Europskom prvenstvu za mlađe seniore (U23) održanom u ruskom Iževskom. Sljedeće godine najbolji mladi seniori Europe stižu u Poreč!

Marljivo rade i godinama strpljivo razvijaju generacije judaša i judašica koje posljednjih godina sve jače podcrtavaju Hrvatsku na svjetskoj judo mapi. Riječ je o judo trenerima iz cijele Hrvatske, koje predvode izbornici reprezentacija, muške Dean Ilić i ženske Vladimir Preradović. S drugim trenerima reprezentacije, pod stručnim vodstvom prof. Hrvoja Sertića, iz Rusije su donijeli još dvije medalje za hrvatski judo.

Nakon Tihee Topolovec, u kategoriji do 57 kg, do trećeg mjesta na prvenstvu je stigla i Zrinka Miočić u kategoriji preko 78 kg. Blizu je bila i Anđela Violić (do 70 kg), koja je došla do polufinala, ali su je dva poraza udaljila od postolja.

Sve to samo se pojačava kada se zna da je domaćin sljedećeg Europskog prvenstva za mlađe seniore (U23) biti upravo Hrvatska. U dobro poznatom okruženja Poreča, gdje se već četiri godine tijekom lipnja okuplja više od 1500 judaša iz cijelog svijeta, sada će se dobro poznata judaška imena boriti za vrh Europe.

Dvorana Žatika ugostit će, od 13. do 15. studenog 2020., više od 500 judoka iz 40 država, a sve to zahvaljujući organizaciji Hrvatskog judo saveza i partnera: Istarske županije, Grada Poreča i Plave lagune.

Posljednjeg dana ovogodišnjeg prvenstva u Iževskom održana je ceremonija predaje zastave organizatora.

– Dvije brončane medalje odlična su najava dolaska Europskog prvenstva za mlađe seniore u Hrvatsku. Još jednom ćemo dati sve od sebe kako bi Poreč u studenom 2020. godine bio zapamćen kao jedan od najboljih judo događanja godine. – rekao je Hrvoje Lindi, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza i sportski direktor Europske judo unije, koji je u ime Poreča i Hrvatske, primio zastavu prvenstva.

Porečke poduzetničke ideje „Gastro škola“ i „Pets and friends net“ u finalu Startup akademije

OPREZ, POČINJE MARTINJE! Policija će u cijeloj Istri čak 4 dana provoditi pojačane kontrole