in

Poreč domaćin Grand Prixa u streličarstvu

Porečka Plava Laguna i ove će godine biti domaćin Europskog Grand Prixa u streličarstvu koji će se održati od 16. do 21. ožujka. Predprijave za WAE GP Poreč 2021. već su završene s 200 prijavljenih natjecatelja (89 streličarki i 111 streličara) i 60 službenih osoba iz 24 države.

Disciplina Olimpijski luk je u većini s 154:46 prijavljenih, a od toga 74 natjecateljki i 80 natjecatelja.

Mete, stalci, semafori i mjerači vremena su spremni, a epidemiološko stanje u Istri je povoljno.  Natjecanje će se održati sukladno svim epidemiološkim mjerama, a domaćin Plava Laguna posluje sukladno svim higijenskim standardima i epidemiološkim mjerama.

„Veliko nam je zadovoljstvo da se streličari i ove godine vraćaju u Plavu Lagunu. Posebno smo ponosni na naše sportske grupe i sportska natjecanja, koja u Zelena Resortu imaju svu osiguranu infrastrukturu za pripreme i natjecanje. Vjerujem kako će se sportaši i ove godine u našim hotelima osjećati dobro došlo i sigurno, uz naše ljubazne domaćine i kvalitetu usluge koju pružamo.“, poručuju iz Plave Lagune.

Više informacija o našoj reprezentaciji i epidemiološkom okviru možete potražiti na  https://waegp2021.org/. Sportaši i prateće osoblje bit će smješteni u Hotelu Molindrio Plava Laguna. Natjecanje će biti u skladu s epidemiološkim preporukama, sustav 1+1, gdje su na meti samo dva streličara umjesto dosadašnjih 4. Razmak među njima je 2 m, a maska je obavezna u svim fazama, osim na liniji gađanja. Kvalifikacijski dio turnira će se odvijati u dvije smjene, jutarnjoj i popodnevnoj, dok su eliminacije i do sada bile u formatu koji zadovoljava epidemiološke preporuke.

Europski Grand Prix odlična je prilika za posljednje pripreme streličara pred kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Antaliji.

Izgorjela mobilna kućica u Peruškima

Poreč: Gradonačelnikov prijem za ravnateljice i direktorice gradskih tvrtki i ustanova za Dan žena