in

Poreč domaćin međunarodnog projekta CISCA koji spaja sport i zajednicu

Foto Sportska zajednica Grada Poreča

U ponedjeljak 16. i utorak 17. siječnja 2023. godine Sportska zajednica grada Poreča bila je domaćin međunarodnog događaja – Kick off meeting-a CISCA, projekta koji je okupio partnere iz 6 europskih zemalja.

CISCA (Curricular Innovation for Synergy between Community Sport and Activism) jest projekt odobren unutar programa Erasmus Plus – Suradnička partnerstva, a odnosi se na jačanje interakcije između sporta i zajednice kroz podupiranje uloge lokalnih sportskih organizacija kao snažnih alata za izgradnju zajednice i generatora društvenog aktivizma,  razvoj novih alata i odgovora na trenutne izazove socijalne isključenosti, te širenje inovativnih pristupa valorizirajući društvenu dimenziju sporta i dimenziju zajednice.

SZGP jest prijavitelj i koordinator međunarodnog projekta čija je vrijednost 400.000 eura, a koji okuplja partnere iz Italije, Njemačke, Austrije, Poljske i Grčke.
Partneri su na dvodnevnom sastanku raspravljali o mogućnostima i metodologiji provedbe istraživanja, razvoja inovativnih kurikuluma koji će različitim pristupima povezati sport i aktivizam na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, kao i uspostavi e-learning platforme.

Međunarodnim umrežavanjem kroz poticanje sporta i aktivizma ostvariti će se lokalni i međunarodni utjecaj te potaknuti promjene, ali i doprinijeti promociji Grada Poreča i Sportske zajednice grada Poreča na europskoj razini, priopćeno je iz Sportske zajednice.

Foto Istarska županija sastanak istarska primorsko gorasnka županija bolnice zdravstvo

Istarska i Primorsko-goranska županija o suradnji zdravstvenih ustanova: Kako riješiti problem manjka liječnika, visokih troškova…

Foto Turistička zajednica općine Tar-Vabriga bevemo andemo priroda masline wine walk manifestacija gosti turisti

Hrvatska u vrhu najtraženijih destinacija na tržištu Austrije