in

POREČ/FUNTANA: Više od 1.500 sudionika na Plava Laguna Polumaratonu

Foto Plava laguna

Plava Laguna Polumaraton ove se godine održava 16. i 17. ožujka. Osim polumaratonske utrke u nedjelju će se održati i 10 K utrka, dok će dan prije, u subotu, Zelena laguna biti mjesto održavanja Pepi Kids Run i obiteljske utrke Family Run. 

Dječje utrke organiziraju se u suradnji s Podravkom pa će se mališani moći podružiti s maskotama Linom (Podravka) i Pepijem (Plava Laguna). U utrkama mogu sudjelovati djeca već od 4 godine, jer će njihovim godištima biti prilagođene i distance koje se trče (od 200 m do 1.200 m), a start je ispred Laguna Loungea, s početkom u 13 sati. 

U subotu će se održati i obiteljska utrka – 4 kilometra duga Family Run, koja počinje u 15 sati, a kotizacije za tu utrku bit će uplaćene porečkom Centru za inkluziju. 

Na Plava Laguna Polumaratonu sudjelovat će više od tisuću trkača, a kada tome pridodamo i natjecatelje u Family Run te Pepi Kids utrkama, brojka će dosegnuti gotovo 1.500 sportaša svih kategorija. Prijave su u najvećoj mjeri iz Italije, Slovenije, Austrije, a ima i domaćih trkača. 

Sam Polumaraton, kao i utrka 10 K se trče u nedjelju 17. ožujka s početkom u 10 sati. Polumaraton podrazumijeva dionicu od 21 kilometra na stazi od Hotela Parentium Plava Laguna, preko Plave lagune, do grada Poreča, i natrag prema Hotelu Parentium (2 kruga). Sudionici mogu izabrati i kraću utrku od 10K koja se trči od Hotela Parentium, preko Plave lagune do Poreča i natrag.

„Zahvaljujem cijelom timu Plave Lagune koji radi na ovom eventu te našim ostalim sportskim eventima – od prodaje, marketinga, operacija pa i naravno kolege koji rade u samim smještajnim i sportskim objektima. U 2023. godini lansirali smo Plava Laguna Sport brend te se još jače obvezali na razvoj sportskog turizma i sportske infrastrukture. Sve mora biti dobro uvježbano i koordinirano kako bismo našim gostima manifestacija bili pravi domaćini. I samo tako mogu nastati vrhunski eventi i vjerujem da je u tome Plava Laguna na samom vrhu“, istaknuo je Goran Vrus direktor utrke Plava Laguna Polumaraton koji se zahvalio i velikom broju volontera uključenima u organizaciju te lokalnoj zajednici na potpori i razumijevanju: „Zahvaljujem i velikom timu volontera koji se svake godine odaziva u organizaciju eventa, bez njih ne bi bilo moguće održati ovako visoki nivo organizacije. Također hvala i lokalnoj zajednici na potpori i razumijevanju s obzirom da trkači trče i djelomično po gradu. Ovaj event ima veliku prepoznatljivost i promovira Poreč i Funtanu kao destinacije sportskog turizma u predsezoni“. 

Događanje su podržali i TZ Grada Poreča te TZ Općine Funtana. 

„Strategija razvoja destinacije podrazumijeva realizaciju manifestacija koje mogu biti motivom dolaska gostiju, naročito u pred i posezoni. Zbog toga su manifestacije poput Polumaratona dobrodošle u destinaciju jer motiviraju upravo velike grupacije rekreativaca na trku, a Poreč pozicioniraju kao friendly destinaciju za outodoor sportove. Zahvaljujemo se još jednom organizatorima te želimo svim sudionicima toplu dobrodošlicu u destinaciju Poreč. “, poručio je Nenad Velenik, direktor TZ-a Grada Poreča. 

„Plava Laguna Polumaraton postao je ključan događaj u predsezoni koji privlači velik broj posjetitelja zbog svoje jedinstvenosti, izvrsne organizacije, atraktivne staze i energične atmosfere. Stoga, Funtana s ponosom podržava ovu utrku, prepoznajući njezin značajan doprinos turističkoj  prepoznatljivosti destinacije. Ovaj tradicionalni sportski događaj ne samo da obogaćuje turističku ponudu, već potiče rast sportskog turizma te pruža nove mogućnosti ljubiteljima aktivnog odmora. Očekujemo da će Plava Laguna Polumaraton pružiti nezaboravno iskustvo sudionicima i posjetiteljima, potičući ih da istraže ljepotu našeg kraja te da se vrate i uživaju u svim blagodatima koje naša destinacija nudi,“ istaknula je direktorica TZO-a Funtana Ana Milohanović – Čehić. 

trgovina supermarket hrana

JESTE LI GA KUPILI? Plodine s polica povukle proizvod. Nude povrat novca

Foto KAF Sv. Lovreč

KAF SV. LOVREČ poziva na predavanje: “Veliki istarski dubi – stari čuvari prirode, povijesti i kulture”