in

POREČ: I predsjednik Milanović na otvaranju Europskog prvenstva u karateu i parakarateu

Hrvatski karate savez i Republika Hrvatska domaćini su u organizaciji 56. Europskog seniorskog prvenstva u karateu i parakarateu koji će se danas, 21. svibnja, svečano otvoriti u porečkoj sportskoj dvorani Žatika. Na otvaranju, koje će zbog covid-mjera biti zatvorenog karaktera kao uostalom i cijelo prvenstvo, poseban gost bit će predsjednik Zoran Milanović.

Europsko karate prvenstvo održava se u Poreču od 19. do 23. svibnja, a okuplja 646 natjecatelja iz 47 država. Posljednji je bodovni turnir u karateu za ostvarivanje norme
potrebne za nastup na Olimpijskim igrama Tokio 2020.

Na ceremoniji će se okupljenima obratiti, osim predsjednika Republike Hrvatske, predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije Davor Cipek, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, ministrica turizma i sporta te počasna predsjednica
Organizacijskog odbora 56. Europskog prvenstva u karateu i parakarateu Nikolina Brnjac i čelnik Svjetske karate federacije (WKF) i Europske karate federacije (EKF) Antonio Espinós.

U sklopu programa otvorenja Europskog karate prvenstva, bit će prikazana i demo
točka borilačkih vještina u izvedbi Antiterorističke jedinice Lučko.

Ovo 56. Europsko seniorsko prvenstvo u karateu bit će jedan od najvažnijih i najvećih sportskih događaja u Republici Hrvatskoj u 2021.godini, a budući da je to posljednji kvalifikacijski turnir za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju – Poreč ove dane okuplja elitu sportašica i sportaša starog kontinenta u seniorskom kareteu.

POREČ: Više od 250 sudionika fokus grupa u okviru izrade Plana razvoja 2021.-2031.

ZA UDRUGE: U sklopu programa „Utorkom u dva“ predavanje “Gospodarska djelatnost udruge”